Excursiereizen vergelijken

Excursiereis IJsland

IJsland is een schitterend land waar toerisme nog redelijk nieuw is, dit maakt een excursiereis naar dit geweldige land een echte aanrader. Het land is en blijft een klein natuurwonder en heeft als vakantieland heel veel te bieden. Het heeft een unieke natuurlijke omgeving met heel veel geisers, gletsjers, vulkanen en heel veel soorten verschillende dieren.

De hoofdstad van IJsland is Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Daar vindt u culturele gebouwen en veel schoonheden van de natuur. De hoofdstad is goed te bereiken vanaf Amsterdam, zo’n 3 uur en 10 minuten.

Excursiereizen IJsland vergelijken

Wat hebben reisorganisaties te bieden?

Pelikaan excursiereizen is de absolute specialist voor een excursiereis IJsland. Zij bieden leuke bus rondreizen aan naar IJsland! Tijdens een 17 daagse busrondreis zult u de mooiste bezienswaardigheden van het land bekijken en kennis maken met de cultuur! Meer hierover de reis weten? Klik dan meteen op het logo van Pelikaan Excursiereizen!

Flora en fauna in IJsland

Ondanks dat de meeste reisorganisaties bus excursiereizen aanbieden naar IJsland, kunt u tijdens uw reis in IJsland op een vrije dag zowel per boot, per bus, met de jeep, met de sneeuwscooter of te paard op pad. Het weer kan echter bij elke excursie wel een enorme spelbreker zijn. Zo zijn bijvoorbeeld grote delen van het binnenland in de wintermaanden onbegaanbaar en daarom ook afgesloten. Maar daar staat tegenover dat u in de zomer volop kunt genieten van de prachtige flora en fauna van het wonderschone land.

Blue Lagoon of walvissafari

U kunt bijvoorbeeld met de bus over het schiereiland Reykjanes naar de wereldberoemde Blue Lagoon, een meer met zuiver, geothermisch zeewater. Daarin kunt u heerlijk zwemmen en volop ontspannen in het 39 graden Celcius warme water. Een absolute aanrader is een walvissafari te maken, waarbij u ongeveer 3 uur lang met de boot op zoek gaat om walvissen en dolfijnen te spotten. Alhoewel het natuurlijk geen garantie is ziet u deze prachtige beesten vrijwel altijd op elke safari. Dit is een unieke belevenis tijdens uw excursiereis naar IJsland, een echte aanrader dus!

Wilt u eens geheel iets anders, dan kunt u bijvoorbeeld gaan zeevissen op onder andere kabeljauw of heilbot, welke dan ter plekke heerlijk gegrild kunnen worden. Dit is normaliter echter niet het programma in de meeste excursiereizen naar IJsland, wel een aanrader op een vrije dag!

De schitterende natuur van IJsland

Maar u kunt er ook voor kiezen om eens een tocht langs één van de vele watervallen te maken waar u achterlangs kunt lopen. Of misschien een tocht langs één van de vele vulkanen die IJsland rijk is. Kortom, in IJsland kunt u eindeloos genieten van een schitterende natuur en u bent verzekerd van een vakantie om nooit te vergeten.

Over Excursiereizen.org

Excursiereizen.org is er voor al uw goedkope excursiereizen naar vrijwel alle bestemmingen. Op de website van Excursiereizen.org vindt u informatie over alle excursiereizen en wij tonen per bestemming alle aanbieders met aanbiedingen!