Excursiereizen naar het indrukwekkende Zuid-Korea

Zuid-Korea is een van de meest indrukwekkende landen ter wereld, het land trekt niet extreem veel toeristen en is daarom in veel delen nog echt puur. Excursiereizen naar Zuid-Korea zijn daarom een echte aanrader voor als u een puur land wilt bezoeken met een eigen cultuur. In dit artikel gaan we het daarom hebben over de mogelijkheden voor een excursiereis naar Zuid-Korea en geven we informatie over bezienswaardigheden en het land.

Zuid-Korea is het zuidelijke deel van het Koreaanse schiereiland dat ligt in Oost-Azië tussen de baai van Korea en de Chinese Zee. Het noordelijke deel van het schiereiland heet Noord-Korea. Zuid-Korea heeft een oppervlakte van ongeveer 99.000 km² en is daarmee ongeveer 3 keer zo groot als Nederland en heeft ruim 48 miljoen inwoners.

Bekijk hier alle aanbieders naar Zuid-Korea


De excursiereis naar Zuid-Korea

Een excursiereis Zuid-Korea is een reis naar een land vol met contrasten, er zijn grote moderne steden met veel westerse invloeden en anderzijds de bergachtige binnenlanden met vele rijstvelden in het zuiden. Om de natuur te behouden zijn er vele nationale en provinciale natuurparken. Zuid-Korea is dan ook een perfecte vakantiebestemming voor de natuurliefhebber.

Zuid-Korea is voor een groot gedeelte bergachtig, met name aan de oostkust. In de provincie Cheju-do de Hallasan dat met 1950 meter het hoogste punt van het gebergte is. In het westen en het zuiden van het land is het veel vlakker. In het oosten en het zuidoosten zijn er veel stranden te vinden.

De Naktong, met een lengte van 525 km, en de Han, met een lengte van 320 km, zijn de belangrijkste rivieren die dwars door de hoofdstad Seoul heen lopen. De oorsprong van beide rivieren ligt in het Taebaek-San Maek gebergte.

Het klimaat in Zuid-Korea

Het klimaat in Zuid-Korea is een gematigd continentaal klimaat. Van november tot en met maart is het winter en dan ligt de temperatuur zo rond de nul graden Celcius. In de bergen kan het zelfs tot min 15 graden Celcius worden en daar is er dan ook volop sneeuw aanwezig. In het zuiden is het het warmst, maar ook het natst. ’s Zomers zijn er
moessonregens.

Een bezoek aan de hoofdstad van Zuid-Korea

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea. Het is een moderne metropool en behoort bij de 5 grootste steden ter wereld. Het is een stad van 2 uitersten. Er zijn nog veel oude paleizen, tempels, kerken en stenen poorten, maar er zijn ook heel veel moderne hoge wolkenkrabbers die in hoog tempo uit de grond worden gestampt. Daarnaast kent Seoul zeer veel mogelijkheden om eens lekker te gaan winkelen.

Wilt u naast het winkelen ook nog wat cultuur opsnuiven, dan kunt u bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de Gyeongbokgung, oftewel het Koninklijke kasteel.

Waar kan ik een excursiereis naar Zuid-Korea boeken?

Een excursiereis naar Zuid-Korea is te boeken bij diverse reisbureaus in Nederland. In dit artikel vindt u een overzicht met alle reisorganisaties die deze reis aabieden. Het beste is om alle reizen goed te vergelijken zodat u weet welke reizen er beschikbaar zijn. Er zit namelijk groot verschil in het aanbod, bij de ene reis maakt u kennis met het pure Zuid-Korea en bij de andere excursiereis bezoekt u alleen de grote steden. Ook is het uiteraard belangrijk om op de prijzen te letten, door te vergelijken kunt u tientallen tot honderden euro’s besparen!