Excursiereizen Vietnam

Een excursiereis naar Vietnam brengt u langs de hoogtepunten van het land. Ontdek de kilometerslange witte stranden, de sprookjesachtige steden, de cultuurschatten en het adembenemende landschap. Vietnam is een van de meest verrassende landen voor een fantastische reis! Op deze pagina vindt u de goedkoopste aanbieders voor excursiereizen naar Vietnam en wordt meer vertelt over de bezienswaardigheden en cultuur van het land.

Bekijk hier alle aanbieders naar Vietnam


Informatie over het land

Vietnam ligt in Zuidoost-Azië en grenst aan China, de Golf van Tonkin, de Zuid-Chinese Zee, Cambodja, Laos, het schiereiland Indochina en het Chinese eiland Hainan. Vietnam heeft een oppervlakte van 330.957 km² en heeft ongeveer 92 miljoen inwoners. Het land is een van de volkrijkste landen ter wereld. Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en de grootste stad is Ho Chi Minhstad. In Vietnam wordt Vietnamees gesproken en wordt betaald met Vietnamese Dong.

Vietnam Stad

Bezienswaardigheden in Vietnam

In Vietnam zijn prachtige bezienswaardigheden te bezoeken. Vietnam is een land waar veel te zien en te beleven is.

Halong Bay
Dit is een grote baai met verschillende eilanden. De rotspunten steken in deze baai uit het water. Sinds 1994 staat de Halong Bay op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Hanoi
In Hanoi zijn diverse prachtige bezienswaardigheden te bezoeken. Net buiten de stad ligt het Hoan Kiem Meer waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van het uitzicht. In het Ho Chi Minh Mausoleum kunt u de opgebaarde Ho Chi Minh bezichtigen. Als u wilt ontsnappen van het chaotische Hanoi, kunt u een bezoek brengen aan de tempel van de literatuur. Dit is de eerste universiteit van Vietnam en heeft een ommuurde binnenplaats en een goed onderhouden tuin.

Ook is het leuk om een waterpoppentheater mee te maken of een biertje te drinken in een plaatselijke Bai Hoi bar.

Hue
Hue is een stad waar de geschiedenis van Vietnam nog centraal staat en deze stad is dan ook voor belangrijke waarde voor het land. Rond Hue is het mogelijk om een dagtocht te maken die in het teken staat van de Vietnam Oorlog. Tijdens deze tocht komt u alles te weten over de oorlog. Naast de dagtocht kunt u ook een bezoek brengen aan het historische centrum met de mausoleums van de vroegere heersers, de Citadel en de Purple Forbidden City.

Vietnam Rijstveld

Het Vietnamese eten

Vietnamezen staan er om bekend dat ze alles eten en dat ze niets verloren laten gaan. In de Vietnamese keuken is rijst een belangrijk ingrediënt. Als er geen rijst in het gerecht voorkomt, wordt er vaak noedels gebruikt. Bij de rijst of noedels wordt vaak vlees, of vis, groente en soep geserveerd. Saffraan, anijs, munt, kokosmelk, gember, koriander en citroengras zijn populaire smaakmakers. Er zijn ruim vijfhonderd traditionele gerechten in de Vietnamese keuken. Een loempia is het bekendste gerecht. Ook Pho, noedelsoep, en Cha ca, een visgerecht, zijn populair. Bij het eten wordt het meest koffie of thee genuttigd. Ook wordt er bier, limoensap en diverse frisdranken gedronken.