Excursiereizen naar Rusland

Rusland, het grootste land ter wereld en gelegen in twee continenten. Het land heeft grote steden met schitterende bezienswaardigheden zoals Moskou en St. Petersburg. Maar ook voor schitterende natuur kunt u een excursiereis maken naar Rusland, met duizenden rivieren en meren is er genoeg te beleven!

Daarnaast beschikt Rusland het ook over een unieke cultuur. Dit maakt Rusland een perfecte bestemming voor een leuke rondreis met vele excursies. Op deze pagina vindt u meer over Rusland en de mogelijkheden voor een leuke excursiereis naar dit land.

Bekijk hier alle aanbieders naar Rusland


Over Rusland

Rusland is het grootste land ter wereld en ligt gedeeltelijk in Europa en gedeeltelijk in Azië. Het bekendste zijn natuurlijk de hoofdstad Moskou en St. Petersburg. In Rusland zijn meer dan 120.000 rivieren en ongeveer 2.000 meren.

In Rusland wonen 143 miljoen mensen en de meesten van hen wonen in het Europese gedeelte. In Moskou wonen 11 miljoen mensen en ook St. Petersburg is best dicht bevolkt met haar bijna 5 miljoen inwoners. Rusland is qua reisbestemming groeiende in populariteit en begrijpelijk, zowel Moskou als St. Petersburg hebben prachtige gebouwen en kerken en vele bezienswaardigheden. In Rusland zijn liefst 23 UNESCO werelderfgoederen, waaronder het Rode Plein in Moskou.

Rusland Tempel

De excursiereizen naar het land

Een rondreis naar Rusland is eigenlijk een combinatie van een vlieg en een bus excursiereis. Zo reist u in de meeste gevallen per vliegtuig naar Rusland en gaat u verder met de bus door het land met de bus. U bezoekt dan de mooiste plekken van Rusland. De reizen die onze partners aanbieden verschillen sterk, zo worden er complete excursiereizen aangeboden waarin u de mooiste plekken van heel het land bezoekt maar zijn er ook specifieke reizen naar bepaalde steden zoals Moskou of St. Petersburg met diverse excursies.

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt met de diverse vlieg- en busreizen naar Rusland

Kras Reizen
– Rondreis Baltische Staten & St. Petersburg
– Rondreis Rusland, Highlights Moskou & St Petersburg
– Rondreis Rusland – Moskou, St. Petersburg & Gouden Ring

Fox Vakanties
– 6-daagse individuele rondreis Moskou en St. Petersburg

De bezienswaardigheden van Rusland

In Rusland zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken. Je kunt een bezoek brengen de bezienswaardigheden in de grote steden of een van de UNESCO werelderfgoederen.

In Moskou staat et wereldberoemde Rode Plein. Aan dit plein vind je de Kremlin, het historische centrum van de stad, de kleurrijke kathedraal Pokrovkathedraal, het Nationaal Historisch museum en de Kazan Kathedraal. In het mausoleum van Lenin vind je alles over deze leider van Rusland. Het hoogste gebouw van Moskou is het Triomfpaleis en Bosjojtheater is het belangrijkste theater van de stad.

Rusland Paleis

St. Petersburg is een prachtige stad om te ontdekken. In het Winterpaleis is een museum gevestigd met een collectie van ongeveer drie miljoen stukken. Naast het winterpaleis staat de Alexanderzuil, een triomfboog. Bij de Paulusvesting vind je een grote kathedraal met een gouden torenspits. De Sint Izaäk kathedraal heeft een indrukwekkende gouden koepel. Het Peterhof is een paleizencomplex met een prachtige tuin. In het Alexander Nevski Klooster vind je de belangrijkste kerk van St. Petersburg.

Maar ook de UNESCO werelderfgoederen in Rusland vragen om ontdekt te worden. Het eiland Kizji staat bekend om zijn houten kerkgebouwen en huizen. De witte monumenten van Vladimir en Soezdal bestaan uit een kasteel, (Kasteel van Andrej Bogolyubsky), twee kerken (Kerk van Boris en Gleb en Kerk van bescherming van de moeder Gods aan de Nerl), de gouden poort, het Sint-Euthymiusklooster en drie kathedralen. (Moeder Gods-Ontslapingskathedraal, Sint Dmitrikathedraal en de Kathedraal van de Geboorte van moeder Gods). Verder zijn het historische centrum van Jaroslavl , de Hemelvaartskerk van Kolomenskoje en het ensemble van het Novodvitsjiklooster prachtige bezienswaardigheden.

De Russische Keuken

Oorspronkelijk is de Russische keuken een boerenkeuken. Het belangrijkste kenmerk van de Russische keuken is de eenvoud van de gerechten. De belangrijkste maaltijd van de dag in Rusland is de lunch. De lunch wordt uitgebreid gegeten met warme en koude gerechten. Als ontbijt eten russen brood, vlees, vis of een granenpap. Een speenvarken is een delicatesse dat tijdens feestmaaltijden wordt geserveerd. Typische Russische dranken zijn Wodka, thee, espresso en Kvas, een vruchtensap met meel.