Excursiereizen Praag

‘De stad van de honderd torens’ of ‘De gouden stad’. Praag heeft veel bijnamen. Weinig gebouwen zijn beschadigd tijdens de val van het communisme waardoor de stad zich heeft ontwikkeld tot een schitterende stad. Praag heeft alles voor een excursiereis: schitterende bezienswaardigheden, smalle en romantische straatjes en sfeervolle restaurants.

Bekijk hier alle aanbieders naar Praag


Algemene informatie over de stad

Praag is de grootste en de hoofdstad van Tsjechië. In Praag wonen ongeveer 1,2 miljoen mensen en de stad heeft een oppervlakte van 496 km². Praag bestaat uit twee stadsdelen en deze worden van elkaar gescheiden door de Moldau. In Praag kunt u met euro’s betalen en spreken de inwoners Tsjechisch.

Bezienswaardigheden van Praag

Praag is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. De stad heeft smalle straatjes, romantische pleinen, mooie bruggen en historische gebouwen met verschillende bouwstijlen. Het historische centrum van Praag staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Praag Bruggen

Karelsbrug

De bekendste brug van Praag heet de Karelsbrug en verbindt de twee stadsdelen met elkaar. De brug is 516 meter lang. Rond de brug staan drie torens en de constructie bestaat uit 16 bogen. Aan allebei de zijdes van de brug staan 30 beelden, geheel in barokstijl. ’s Avonds is de brug verlicht.

Praagse burcht

De Praagse burcht is het grootste burcht ter wereld. De burcht ligt op de heuvel in de wijk Hradĉany, De burcht is 7,5 hectare en is gebouwd in 800. In de burcht zijn diverse bezienswaardigheden te bezoeken, zoals een kathedraal, verschillende musea, de Matthiaspoort en de binnenplaatsen.

Sint-Nicolaaskerk

De beroemdste kerk van Praag is de Sint-Nicolaaskerk. De kerk is volledig in Barok stijl en stamt uit de 1703. In de kerk staan prachtige versieringen en beelden in marmer en goud. In de Sint-Nicolaaskerk staat de grootste fresco van Europa.

Tsjechische cultuur

Het is een gewoonte van een Tsjech om als man als eerste een café binnen te stappen. De man kijkt voor de vrouw of het veilig is om naar binnen te gaan. Het is een gewoonte in een restaurant om de borden gelijk op te halen wanneer ze leeg zijn. Ook is het gebruikelijk om fooi te geven in Praag.

Praag Park

Eten en drinken in de stad

In Praag zitten veel restaurants en cafés waar u heerlijk kunt eten. In de hele stad zitten zo’n 1200 restaurants. Ook zitten er in de stad veel restaurants waar u traditionele Tsjechische gerechten kunt proeven. De meeste gerechten bestaan uit vlees, aardappelen, meeldeeg en kool. De lunch is de belangrijkste maaltijd bij de Tsjechen. Aanraders zijn: Pečená kachna (Gebraden eend), en Vepro knedlo zelo (Een maaltijdschotel met varkensvlees).