Excursiereizen naar Montenegro, een land vol bezienswaardigheden

Stelt u zich eens voor dat u in een vliegtuig stapt en u zich binnen enkele uren in een compleet andere wereld bevind, een wereld vol rust, bezienswaardigheden en ruimte met zomerse temperaturen van rond de 28 graden. In het mediterrane en authentieke Montenegro is dit geen sprookje, maar realiteit en mogelijk tijdens een excursiereis naar het verassende Montenegro! In dit artikel gaan we het hebben over de mogelijkheden voor een leuke culturele reis naar dit land.

Montenegro ligt op de Balkan, aan de Adriatische Zee, en is ongeveer 0,4 keer zo groot als Nederland. Het grenst aan Albanië, Bosnië, Servië en Kroatië. In totaal zijn er ongeveer 680.000 inwoners, waarvan 75% orthodox is, 15% moslim en 3,5% rooms-katholiek. Over het algemeen wordt er Servisch gesproken, maar voor een deel ook Albanees, Kroatisch en Bosnisch.

Bekijk hier alle aanbieders naar Montenegro


Het landschap en de natuur

Montenegro is grofweg in 3 verschillende gebieden te verdelen. Om te beginnen is er het kustgebied met zandstranden, baaien en fjorden. Daarachter ligt het Cetraal-Montenegro met het Karstgebergte. Verder is er het hoogste gebied van Montenegro in de noordelijke regio dat deel uitmaakt van de Alpen.

De flora in Montenegro bestaat uit meer dan 3.000 soorten, waarvan er 22 uniek zijn. Daarnaast is er nog een regenwoud en zelf het op één na diepste ravijn ter wereld.

Waarom Montenegro voor een excursiereis?

Montenegro wordt niet voor niets “de verborgen parel van de Méditerranée” genoemd. Het is een klein landje op de Balkan, maar heeft een grote diversiteit in zowel cultuur als landschap. Bent u dus op zoek naar cultuur, dan kunt u de Romeinse ruïnes in Doklea bezoeken, de citadel in de hoofdstad Podgorica of één van de vele kloosters en paleizen.

Bent u sportief aangelegd, dan kunt u bijvoorbeeld gaan raften op de Tara rivier met zijn vele watervallen. Daarnaast leent het landschap zich uitstekend voor een stevige wandeling of voor een trektocht. Maar ook kunt u op vakantie naar Montenegro om te gaan bergbeklimmen. Op het Durmitor massief kunnen echter de hoge bergtoppen ook zonder speciale uitrusting worden bedwongen.

Zelfs voor een skivakantie in de sneeuw kunt u naar Montenegro. Het heeft diverse populaire skigebieden op de Durmitorgebergte en de Bjelasicabergen in de buurt van Kolasin en Zabljak.