Excursiereizen Kroatië

Kroatië is een perfecte bestemming voor een excursiereis. Kroatië heeft karakteristieke steden, een prachtig landschap, een lange kustlijn en adembenemende bezienswaardigheden. Kroatië is een combinatie tussen cultuur en natuur. Om deze redenen worden gebieden als Grožnjan, Motovun, Opatija, Vrsar met omliggende plaatsen veel bezocht door excursiereizigers. Excursiereizen.org heeft alle informatie verzameld die je nodig hebt voor een leuke excursiereis Kroatië. Bekijk op deze pagina tevens de goedkoopste aanbieders voor de reis naar Kroatië!

Bekijk hier alle aanbieders naar Kroatië


Informatie over het land Kroatië

Kroatië is gelegen in Zuid-Europa en grenst aan de Adriatische zee, Slovenië, Servië, Montenegro, Hongarije en Bosnië en Herzegovina. Kroatië bestaat niet alleen uit het vaste land. In de Adriatische zee liggen meer dan duizend Kroatische eilanden. Het land heeft een oppervlakte van 56.594 km² en ongeveer 4,5 miljoen inwoners. De hoofdstad en de grootste van Kroatië is Zagreb en hier wonen bijna één miljoen inwoners. De meest gebruikte taal in het land is Kroatisch. Ook een deel van de inwoners spreekt Italiaans. In Kroatië wordt betaald met de Kroatische Kuna.

Bezienswaardigheden in Kroatië

Tijdens uw excursiereis naar Kroatië zijn prachtige bezienswaardigheden te vinden. Naast de historische gebouwen, de indrukwekkende kustlijn en levendige steden heeft Kroatië ook een tal nationale parken en natuurparken.

Kroatie Stad aan Zee

Pula
In Pula zijn diverse bezienswaardigheden te bezoeken. In de stad staan nog gebouwen uit de Romeinse tijd. In Pula staat nog een volledig bewaard gebleven amfitheater. In het amfitheater worden nu diverse shows gehouden. Ook staat er in Pula een halfrond theater, de Sergiusboog, de Herculespoort, de Geminipoort, een forum met de Tempel van Augustus, Romeinse stenen en de Tempel van Diana. Verder staan er nog gebouwen uit andere tijdsperioden, zoals het historische centrum, de kathedraal, het klooster van Sv. Franje, forten, het stadhuis en de orthodoxe kerk Sv. Nikola.

Nationaal park Plitvicemeren
Het Nationaal Park plitvicemeren is een nationaal park met 16 meren met 90 watervallen. Ook komen er in het park zeldzame dieren voor. Sinds 1979 staat het park op de UNESCO werelderfgoedlijst. Plitvicemeren zijn verdeeld in twee soorten meren: de benedenmeren (Donja) en de bovenmeren (Gornja)

Sint-Jacobuskathedraal
De Sint-Jacobuskathedraal staat in de stad Šibenik en wordt zeker aangeraden te bezoeken tijdens uw excursiereis naar Kroatië. De bouw van de kathedraal heeft 100 jaar geduurd en is vernoemd naar Jakobus de Meerdere. Sinds 2000 staat de kathederaal op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Kroatie Dorp

Het Kroatische eten en drinken

De keuken van Kroatië is veelzijdig en heeft veel Mediterraanse, Hongaarse en Oostenrijkse invloeden. In de gerechten worden veel schaaldieren en pasta’s gebruikt. Ook zijn er veel gerechten te vinden met goulash en heeft de Kroatische keuken een ruim aanbod aan taarten en gebak. Kroatië heeft een rijke wijntraditie met verschillende soorten witte, rode en prosecco-wijnen te vinden.

De cultuur

De inwoners van Kroatië zijn conservatiever ingesteld dan de inwoners van aanliggende landen. Kroaten zijn trots op hun functie, sociale status en hun cultuur. Het rooms-katholiek en de Kroatische taal zijn een van de belangrijkste factoren van de Kroatische cultuur. In Kroatië is ook muziek, sport en dans ontzettend belangrijk in hun cultuur.

Veelgestelde vragen over excursiereizen naar Kroatië?

De populairste regio’s in Kroatië zijn absoluut Istrië en Dalmatië. Istrië is gelegen in het meest noord-westelijke punt van Kroatië. Deze regio grenst aan de Adriatische Zee en heeft schitterende kustplaatsen als Pula, Rovinj en Porec. Dalmatië ligt meer in het zuiden van Kroatië, als het ware in de punt. In deze regio is Split de bekendste stad. Ook hier zijn veel idyllische kustplaatsen te vinden die grenzen aan de Adriatische Zee. De populaire stad Dubrovnik ligt vrij dichtbij deze regio en wordt in de meeste excursieprogramma’s naar Dalmatië dan ook opgenomen als extra uitstapje.

Kroatië is een leuke afwisseling van kustplaatsen, steden en nationale parken. De steden van Kroatië zijn vaak idyllisch, gezellig en hebben allemaal iets unieks te bieden. In de kustplaatsen geniet u van schitterende uitzichten over de Adriatische zee. De reizen naar de Adriatische Kust zijn dan ook al meerdere jaren erg populair.

Natuurliefhebbers kunnen de mooiste nationale parken van het land bezoeken zoals Park Krka(staat ook op de Unesco werelderfgoedlijst), Nationaal Park Paklenica en Nationaal Park Plitvice(staat ook op de Unesco werelderfgoedlijst) met de Plitvice Meren.

Er zijn zowel bus excursiereizen als vlieg excursiereizen te boeken naar Kroatië. Kiest u liever voor comfort? Dan is wellicht een vlieg busreis de beste optie. U reis met het vliegtuig naar Kroatië en ontdekt het land zo verder met de bus.

Er zijn zowel bus excursiereizen als vlieg excursiereizen te boeken naar Kroatië. Kiest u liever voor comfort? Dan is wellicht een vlieg busreis de beste optie. U reis met het vliegtuig naar Kroatië en ontdekt het land zo verder met de bus.

De populairste steden van Kroatië zijn Dubrovnik (mede door de scenes die hier opgenomen zijn van de serie Game of Thrones), hoofdstad Zagreb, Pula, Rovinj, Porec, Zadar en Split.

In Kroatië wordt er betaald met de Kroatische Kuna. Één Kuna is ogeveer 13 eurocent waard. Tijdens uw reis zult u merken dat de prijzen in Kroatië over het algemeen een stukje lager liggen dan in Nederland. Wij raden u aan om bij de bank in Kroatië gewoon geld te pinnen, zo voorkomt u gedoe in wisselkantoren. De banken vandaag de dag bieden bovendien een eerlijke wisselkoers aan. Een alternatief is om alvast Kuna te reserveren en op te halen bij uw bank in Nederland.

De hoofdstad van Kroatië is Zagreb, deze stad is gelegen in het Noord-Oosten van Kroatië en heeft meer dan 800.000 inwoners. In de meeste excursieprogramma’s is ook een bezoek aan Zagreb opgenomen.