Excursiereizen Krakau

Krakau is een prachtige stad in Polen. De stad heeft imposante bezienswaardigheden, sfeervolle pleinen en smalle straatjes. Tijdens de excursiereis naar Krakau kunt u veel cultuur snuiven en genieten van de Poolse cultuur.

Op deze pagina vindt u veel informatie over de stad Krakau en worden de mogelijkheden voor een bus excursiereis naar Krakau besproken. Tevens zijn er mogelijkheden voor vlieg excursiereizen naar deze grote Poolse stad.

Bekijk hier alle aanbieders naar Krakau


Info over Krakau

Krakau is gelegen in Polen en is de een na grootste stad van Polen. Warschau is de grootste stad van het land en ligt aan de rivier Wisla. In Krakau wonen ongeveer 750.000 mensen. Krakau wordt vaak het Florence van Polen genoemd, omdat het een van de belangrijkste cultuursteden is van Midden-Europa. In 2000 werd Krakau zelfs culturele hoofdstad van Europa.

Welke bezienswaardigheden u echt moet bezichtigen in Krakau

Krakau heeft prachtige bezienswaardigheden. Door de hele stad staan historische gebouwen, schitterende parken en interessante musea. Het stadscentrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Krakau Stad

Rynek Głowny

Rynek Glowny is de grote markt van Krakau en wordt vaak gezien als een van de mooiste marktpleinen van Europa. Rynek Glowny is het bruisende hart van de stad. Op dit plein staan een tal van bezienswaardigheden: het monument van Adam Mickiewicz, de Lakenhal, de Adalbertkerk, de Raadhuistoren en de Mariakerk.

Wawel

De Wawel is een heuvel in het centrum van Krakau. De Wawel heeft een hoogte van 228 meter en ligt aan de Wisha. Op de Wawel vindt u diverse bezienswaardigheden. De Kasteel van Wawel en de Wawelkathedraal zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. Onderaan de Wawel ligt de drakengrot, de beroemdste grot van Polen.

Barbakan

Midden in het centrum van Krakau staat de indrukwekkende poort van Barbakan. De poort stamt uit de 15e eeuw en geeft u echt nog een Middeleeuws gevoel.

Krakau Paleis

Culturen en gewoontes in Krakau

Krakau is de culturele stad van Europa. In de stad vindt u de Poolse cultuur terug in de architectuur, kunst en christelijke tradities. Het Poolse karakter is een mengeling tussen zorgeloosheid, traditie en gastvrijheid. Dit merkt u ook terug in de gewoontes van de inwoners van Krakau.

Eten en drinken in de stad

In Krakau kunt u heerlijk eten en drinken. In de stad zitten overal sfeervolle restaurants waar u traditionele Poolse gerechten kunt eten. De Poolse keuken is beïnvloed door de omringende landen. In de Poolse gerechten vindt u veel vlees, kruiden en wintergroenten.