Excursiereizen Israël

Tijdens een excursiereis naar Israël maakt u kennis met de vele bezienswaardigheden: de fantastische steden, de adembenemende schoonheden van de woestijn en de prachtige bouwwerken. Excursiereizen.org vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor een excursiereis naar het prachtige Israël en biedt een overzicht met alle reisorganisaties die excursies aanbieden naar Israël!

Bekijk hier alle aanbieders naar Israël


Wat u absoluut niet mag missen tijdens uw reis in Israel

Israel Strand

Het Bahá’i-wereldcentrum
Dit is het centrum van het bahá’i-geloof en is een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen. Het Bahá’i-wereldcentrum bestaat uit meer dan twintig administratieve gebouwen, bibliotheken, historische woningen, graftomben, pelgrimshuizen en archieven. Deze gebouwen worden omringd door terassen of tuinen. De bahá’í heilige plaatsen in Akko en Haifa staan op de UNESCO werelderfgoed lijst.

De Wierookroute
De Wierookroute is een route langs de woestijnsteden in Negev. De route dankt zijn naam aan de westerse Wierook en Specerijenroute. In de steden Avdat, Mamshit, Shivta en Halutza is nog steeds zichtbaar hoe de woestijn gebruikt werd voor landbouw en handel.

Jeruzalem
Jeruzalem is een fantastische stad en wordt vaak gezien als het historische, culturele en religieuze centrum van de wereld. Er zijn dan ook een tal van bezienswaardigheden te bezoeken. De meeste bezienswaardigheden vindt u in de Oude stad. De klaagmuur is de heiligste plek voor Joden en de Via Dolorosa is de weg die Jezus moest lopen tijdens zijn veroordeling. Verder kunt u in de Oude stad een bezoek brengen aan de Tower of David en de Heilige Grafkerk. In de Nieuwe stad kunt u een bezoek brengen aan het Holocaust museum Yad Vashem en het Israel Museum. Vanaf de Olijfberg heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Info over het land

Israël is gelegen in het Midden-Oosten, de Levant en Azië. Het land grenst aan Libanon, Egypte, Syrië, Jordanië en de Palestijnse Gebieden. Ook grenst Israël aan twee zeeën: de Middellandse Zee en de Rode Zee. Het land heeft een oppervlakte van 22.072 km² en ongeveer 7,7 miljoen inwoners. Jeruzalem is de hoofdstad en grootste stad van het land. Andere grote steden zijn: Tel Aviv, Haifa, Rishon Lezion en Ashdod. De officiële landstaal van Israël is Hebreeuws en Arabisch.

Israel Dorp

Eten in Israël

De keuken in Israël is een mix van Arabisch, Turks, mediterraan, joods en Perzisch. In de gerechten wordt veel gebruikgemaakt van yoghurt, olijven en kikkererwten. De meeste gerechten worden bereid via de joodse spijswetten. Varkensvlees en schelpdieren komen niet voor in de keuken.
Bekende gerechten zijn de pita, falafel, Mahashi, Mdjadara en Koebba.