Excursiereizen Finland

Wie aan Finland denkt, denkt aan rendieren, sauna’s, Helsinki, Lapland en het noorderlicht. Maar Finland heeft nog veel meer mooie dingen te bieden. Door de 188.000 prachtige meren in Finland heeft dit land de bijnaam ‘het land der duizend meren.’ Finland hoort bij de dunst bevolkte landen van Europa. In Finland wonen ongeveer 5 miljoen mensen. In dit artikel gaan we het hebben over de mogelijkheden voor excursiereizen Finland.

Bekijk hier alle aanbieders naar Finland


Excursiereizen Finland, wat zijn de mogelijkheden?

Finland is een prachtige bestemming voor een excursiereis. Het mooie van het land is dat het absoluut niet toeristisch is, de echte cultuur van Finland is daarom nog te bewonderen. Een klein aantal reisorganisaties bieden excursiereizen aan naar Finland. Het gaat hier meestal om stedentrips naar Helsinki maar ook rondreizen door Scandinavië/Noordkaap waarbij Finland een van de bestemmingen tijdens de reis is. Meer liefhebber van luxe en comfort? Kies dan voor een cruise naar Finland! Stip Reizen biedt een Cruise Oostzee & St. Petersburg aan voor een scherpe prijs, in deze cruisevakantie maakt u ook diverse uitstapjes in Finland en kunt u de mooiste plekken bezichtigen!

Bezienswaardigheden Finland

De belangrijkste stad van Finland is de hoofdstad Helsinki. Deze stad heeft als bijnaam de ‘witte stad van het noorden’ en vormt het culturele centrum van Finland. In Helsinki zijn prachtige bezienswaardigheden.  Zo kun je een bezoek brengen aan de Dom, het Senaatsgebouw, het monumentale stationsgebouw en het Nationaal Kunstmuseum Ateneum. Ook kun je in Helsinki wandelen door smalle straatjes en varen langs de vele eilandjes. De tweede grootste stad van Finland is Turku. In deze stad zit een grote markt waar je heerlijke typische Finse lekkernijen kunt halen. Ook Tampere, de derde grote stad van Finland, is een bezoek waard. In deze stad vind je de enige Finse kerk in Neo-byzantijnse kerk en een ouderwets openluchttheater.

Finland Lapland Natuur

Een prachtige plek in Finland is Lapland. De natuur in Lapland kun je ontdekken door een tocht te maken op een rendiersledes. De natuur van Lapland bestaat uit bossen, bergen en meren. In de zomermaanden gaat in Lapland de zon niet onder (middernachtzon) en in de wintermaanden komt de zon niet op (poolnacht). Dit prachtige verschijnsel kun je in Lapland goed bekijken.

Verder kun je volledig tot rust komen in de typische Finse Sauna’s. De sauna’s worden gezien als een ontmoetingsplek. Er is genoeg keuze, want in Finland vind je meer dan anderhalf miljoen sauna’s.

Eten en drinken

De Finse keuken heeft invloeden van zowel de Russische- en de Scandinavische keuken.  Vooral visgerechten zijn in Finland populair, maar ook rendieren en ander wild zijn in trek. Andere typische Finse gerechten zijn: melksoep met vis, leverpastei met aardbeienjam en brood met vis er in. Finnen zijn echte melk drinkers. In geen één land ter wereld wordt meer melk gedronken. Verder wordt er in Finland veel alcohol gedronken. Beroemde alcoholische dranken zijn Koskenkorva, bessen-likeuren en diverse Finse biersoorten.

Finland Meer

Weer en Klimaat

Finland kent lange en koude winters en korte en warme zomers. In het uiterste noorden kun je de middernachtzon en de poolnacht zien. In de zomer zijn de temperaturen tussen de 12 en de 18 graden. In de winter ligt er sneeuw in Finland en kan het kouder worden dan -20.