Excursiereizen Estland

Estland steekt kop en schouders boven de Baltische broeders Letland en Litouwen uit. De natuur boordevol met schitterende watervallen en meren is meer dan de moeite waard. Ook steden als Tallinn, Tartu en Nava beschikken over een groot aantal bezienswaardigheden. Laat u ook verassen door de cultuur en keuken van Estland. Estland heeft alles voor een onvergetelijke excursiereis! Vind op deze pagina de goedkoopste aanbiedingen voor een excursiereis naar Estland.

Bekijk hier alle aanbieders naar Estland


Het land in feiten

Estland is een land in het noorden van Europa en grenst aan Letland, Rusland, de Oostzee en de Finse Golf. Estland is met een oppervlakte van 45.227 km² het kleinste land van de Baltische staten. In Estland wonen circa 1,3 miljoen mensen en de meeste mensen wonen in de hoofdstad Tallinn. Andere grote steden in Estland zijn: Tartu, Pärnu, Narva, en Kohtla-Järve.

Bezienswaardigheden in Estland

Estland heeft door zijn prachtige natuur, historische steden, ruige kliffen en kleine vissersdorpjes veel bezienswaardigheden.

Tallinn
In de hoofdstad van Estland is veel te zien en te beleven. U kunt een bezoek brengen aan de Alexander Nevski Kathedraal, verschillende kloosters, de kerk Toomkirik en de ondergrondse tunnels Bastionikäikudesse. Ook zijn er diverse musea en parken om te bezoeken en kunt u wandelen door de smalle straten.

De Valaste Waterval
Dit is de mooiste en hoogste waterval van Estland. De waterval is gelegen tussen Ontika en Valaste en is circa 26 meter hoog. Vanaf een platform kunt u de waterval goed bekijken.

Verijärv
Dit is een meer in de hooglanden van Haanja. Het prachtige meer heeft als bijnaam bloedmeer. De natuur rondom het meer is adembenemend. Ook ligt er vlakbij het meer het 14e eeuwse Vastselijnakasteel.

Eten en drinken in Estland

Tijdens een excursiereis is het een aanrader om kennis te maken met de specialiteiten van Estland en de typische dranken van Estland. Pannenkoeken met kaviaar, gemarineerde paling en zuurkool met varkensvlees zijn traditionele gerechten. De frisdrank Linnuse Kali en Vana Tallin, koffie met romige koffielikeur, worden in het land veel gedronken.