Excursiereizen Duitsland, verrassend veel mogelijkheden

Het naast Nederland gelegen Duitsland is een indrukwekkend land om naar op Excursie te gaan. Het land Duitsland telt in totaal 81 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 357 duizend vierkante kilometer. Misschien verwacht je het niet, maar het land heeft veel te bieden voor een leuke excursiereis. In dit artikel behandelen we de mogelijkheden voor excursiereizen onze oosterburen.

Bekijk hier alle aanbieders naar Duitsland


Bezienswaardigheden excursiereis Duitsland

– Checkpoint Charlie
Tijdens de tweedeling van duitsland was er 1 grote muur met maar een paar doorgangen Checkpoint Charlie was die tijd een van de bekendste doorgangen.

– De Berlijnse muur
De Berlijnse muur is de muur die Berlijn door tweeën deelde, de muur was 3,6 meter hoog en ongeveer 45 kilometer lang. De muur staat nergens meer overeind, de beste plek waar je nog een stukje kunt zien is bij de East Side Gallery.

Duitsland Kasteel

– Kasteel Bentheim
Een zeer mooi en oud Duits kasteel dicht aan de Nederlandse grens.

– Oktoberfest
Elk jaar is in de maand september tot en met oktober het beroemde Oktoberfest. Dit feest wordt gevierd in Munchen en staat in het teken van bier. Er staan op verschillende locaties grote biertenten waar je heerlijke Duitse biertjes kunt drinken! Een echte aanrader voor bier liefhebbers of mensen die van een feestje houden. Naast de biertenten worden er nog vele evenementen georganiseerd om dit feest.

– Moviepark Germany
Moviepark Germany is een van de mooiere pretparken in Duitsland waar al je film helden rondlopen. Het park is een typisch familiepark met diverse attracties voor kinderen en volwassenen. In het park lopen verschillende filmhelden rond en er worden elke dag diverse shows georganiseerd. Een echte aanrader dus!

– En nog talloze bezienswaardigheden!
Naast de genoemde bezienswaardigheden zijn er tijdens een excursiereis naar Duitsland nog veel meer dingen te bezichtigen. Denk alleen al aan Brandenburger Tor, de haven van Hamburg en meer!

Duitsland Stad

Eten in Duitsland

De specialiteiten in Duitsland in eten ligt vooral in de varkens gerechten en in de Sauerkraut, in het Nederlands ook wel Zuurkool genoemd. Ook zijn de beruchte schnitzels zeer populair, deze worden meestal geserveerd met patat. Ook is de curryworst(bratwurst) razend populair bij onze oosterburen. Naast deze gerechten wordt er uiteraard meer gegeten in Duitsland, het land kent net als Nederland veel verschillende soorten restaurants! Zo zijn er ook Italiaanse, Spaanse, Franse en Noorse restaurants! Keuze genoeg dus, ook als je even klaar bent met de Duitse keuken.

Alle reisorganisaties vergelijken? Klik hier