Excursiereizen Dubai

Dubai is op dit moment een van de snelst groeiende bestemming ter wereld. Voor elke type reizigers is er in Dubai iets te beleven. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de grootste warenhuizen ter wereld. Actieve mensen kunnen skiën of golfen. Tijdens een excursiereis naar Dubai gaat u alleen maar genieten.

Bekijk hier alle aanbieders naar Dubai


Dubai in feiten

Dubai is gelegen in Azië en is een van de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai grenst aan Abu Dhabi, Sharjah en de Perzische Golf. Het land heeft een oppervlakte van 4.114 km² en dit is 4,9% van het totale oppervlakte van de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad heeft dezelfde naam als het land: Dubai. In het land wonen circa 2,2 miljoen mensen en de officiële taal is Arabisch. De grootste religie in het land is de Islam.

Bezienswaardigheden in Dubai

Dubai Hotel

In Dubai hebben in de afgelopen jaren een aantal bijzondere projecten plaatsgevonden, zoals Burj Khalifa, Dubai Marina en de Palmeilanden. Ook is het indrukwekkend waarop de staat een surrealistische oase heeft weten te ontwikkelen. Burj Khalifa is met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over Dubai.

Dubai mall is met meer dan 1200 winkels het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld. Naast winkelen kunt u ook naar het grootste indoor aquarium ter wereld, de bioscoop en diverse horecagelegenheden. Dubai Mall staat door middel van een brug in verbinding met Souk Al Bahar, een klein winkelcentrum in Arabische sferen. Langs de brug staat de Dubai Fountain en hier wordt werelds grootste fonteinshow gehouden. Net voor de kust van Dubai liggen de palmeilanden, een heerlijk uitje tijdens uw excursiereis naar Dubai. Dit zijn kunstmatige schiereilanden in de vorm van een palmboom.

Eten en drinken in Dubai

Vrijwel alle internationale keukens kunt u eten tijdens uw excursiereis Dubai. De eten in de restaurants zijn van goede kwaliteit. Voor de meeste restaurants gelden wel kledingvoorschriften. De oorspronkelijke keuken van Dubai is de Midden-Oosterse keuken. Deze keuken staat bekend om de kruiden, peulvruchten en gedroogde vruchten. Alcohol wordt alleen geschonken in bars en restaurants van hotels en enkele restaurants buiten hotels.

Dubai Stad

Cultuur in Dubai

De officiële cultuur in Dubai is Arabisch en het geloof is de Islam. Toch zijn er meer culturen in Dubai te vinden, omdat er veel verschillende mensen zijn gaan wonen. In Dubai zijn de authentieke souks en de traditionele architectuur nog wel terug te vinden. De westerse cultuur wordt in Dubai ook steeds meer geaccepteerd.