Excursiereizen Cyprus

Cyprus is een ideale bestemming voor een excursiereis. Het eiland heeft een rijke geschiedenis, een zonnig klimaat, prachtige stranden en veel culturele hoogtepunten. Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor een schitterende excursiereis naar Cyprus. Zo vindt u informatie over bezienswaardigheden, cultuur, de Cypriotische keuken en worden de goedkoopste aanbieders vergeleken voor een prachtige reis naar dit eiland!

Bekijk hier alle aanbieders naar Cyprus


Cyprus in Feiten

Cyprus is een eiland in het oosten van de Middellandse zee. Het is een Aziatisch eiland, maar wordt vaak bij Europa geteld. Het eiland heeft een oppervlakte van 9252 km² en er wonen ongeveer 1 miljoen mensen. Het eiland is verdeeld in twee staten: de Turkse Republiek Noord-Cyprus en de Republiek Cyprus. In de Turkse Republiek Noord-Cyprus spreken de inwoners Turks en in de Republiek Cyprus wordt Grieks gesproken. De hoofdstad van Cyprus is Nicosia en deze stad ligt zowel op het Griekse gedeelte als op het Turkse gedeelte. Op het hele eiland wordt met euro’s betaald.

Cyprus Stad

Bezienswaardigheden op het eiland Cyprus

Zowel in het Griekse als in het Turkse gedeelte zijn prachtige bezienswaardigheden te vinden tijdens uw excursiereis Cyprus. Op Cyprus is nog veel terug te zien van het verleden en het eiland heeft een prachtige natuur en pittoreske steden.

Choirokoitia

Choirokoitia is een archeologische site en stamt uit zevenduizend jaar voor Christus. De site wordt gezien als één van de oudste steden van de wereld. Sinds 1998 staat het op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Kykkos klooster

Het beroemdste klooster van het eiland is het Kykkos klooster. Dit klooster staat op 1140 meter hoogte en is gelegen in het Troödosgebergte. Vanaf het klooster heeft u een schitterend uitzicht over het eiland. Het Kykkos klooster is voor de Cyprioten een bedevaartplaats.

Troödosgebergte

In het Troödosgebergte kunt u wandelen, fietsen en pittoreske dorpen bezoeken. In de winter kunt u hier skiën op de hoogste berg van Cyprus. De natuur in het Troödosgebergte is adembenemend.

Cyprus Tempel

De Cypriotische keuken

Op Cyprus zitten sfeervolle restaurants waar u heerlijk kunt eten op uw excursiereis Cyprus. In de Cypriotische keuken zitten veel invloeden uit Griekenland, Turkije, Italië, het Midden-Oosten en England. Vlees en vis wordt vaak gebreid op een grill, net als in andere mediterrane keuken. Lamsvlees, varkensvlees, rundvlees en geitenvlees komt u veel tegen in Cypriotische gerechten.

Cyprus heeft zijn eigen bier Keo. Dit wordt gebrouwen in Limassol en komt u bijna overal tegen in het Griekse gedeelte van Cyprus. Het nationale drank van het eiland is Brandy Sour, een longdrink met citroensap, brandy, sodawater en angostura.