Excursiereizen Cuba

Veel mensen denken bij Cuba gelijk aan sigaren, oude auto’s, de salsa en de Che Guevara. Toch heeft Cuba nog veel meer: een prachtig landschap, witte stranden en indrukwekkende steden. Bekijk op Excursiereizen.org de goedkoopste aanbieders voor excursiereizen naar Cuba. Ook vindt u veel praktische informatie over de cultuur, keuken en bezienswaardigheden. Laat u verassen door dit veelzijdige land!

Bekijk hier alle aanbieders naar Cuba


Cuba in feiten

Cuba ligt in het Caribisch gebied en bestaat uit het eiland Cuba, Isla de la juventud en ongeveer 4000 eilandjes. Cuba grenst aan de Golf van Mexico, de Winward Passage, de Caribische Zee, de Atlantische Oceaan en de Straat van Yucatan. Het land heeft een oppervlakte van 109.884 km² en er wonen ongeveer elf miljoen mensen. Het land is opgedeeld in één speciale gemeente, Isla de la Juventud en vijftien provincies. De hoofdstad van Cuba is Havana.

Cuba Hotel

Bezienswaardigheden in Cuba

Op Cuba zijn genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens uw excursiereis. De tabaksplantages, de hoofdstad en de Valle de Viñales mogen zeker niet overgeslagen worden.

Pinar del Río
Dit gebied staat bekend om de tabaksplantages. Uit dit gebied komen de bekende Cubaanse sigarenmerken, zoals Cohiba, Montechristo en Romeo y Juliet. Bij veel tabaksplantages geven ze rondleiding. De omgeving van de tabaksplantages zijn ook indrukwekkend.

Havana
Havana is de hoofdstad van Cuba en heeft prachtige bezienswaardigheden. Malecón is een wereldberoemde boulevard en Museo de la Revolución is het voormalige paleis van dictator Fulgencio Batista. Ook kunt u in de stad een bezoek brengen aan het levendige plein Plaza de la Catedral. Aan dit plein grenst de Catedral de San Cristobal de la Habana. Verder kunt u nog een bezoek brengen aan Castillo del Morro, El Capitolio Nacional en Plaza de la Revolución.

Valle de Viñales
Deze bergen hebben als bijnaam ‘olifantsruggen’ en is een van de merkwaardigste natuurverschijnselen op Cuba. De vallei heeft een oppervlakte van 132 km2 en staat sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Cultuur en gewoontes op Cuba

Een belangrijk onderdeel van de Cubaanse cultuur is Muziek. Cubaanse muziek is op dit moment wereldwijd bekend. Ook de sigaren zijn wereldwijd bekend. Cubanen zijn verder open en vriendelijke mensen.

Cuba Strand

De Cubaanse keuken

De Cubaanse keuken bestaat voornamelijk uit kippen- of varkensvlees met zwarte of rode bonen en rijst. Toeristen kunnen ook kreeft, garnalen en vis bestellen. In veel gerechten wordt gebruikgemaakt van ui en knoflook. Veel Cubanen drinken Rum en dit is dan ook het nationale drank van het eiland. Rum wordt vaak gemixt met vruchtensappen of frisdranken.