Excursiereizen Azoren

De Azoren is een adembenemende archipel met een prachtige natuur, authentieke dorpjes, historische bezienswaardigheden, vulkanische kraters en zowel gouden als zwarte stranden. Een ideale bestemming voor excursiereis. Vele Nederlandse reisorganisaties bieden prachtige excursiereizen aan naar dit Portugese eiland. Op deze pagina vindt u alle reisorganisaties met excursiereizen naar de Azoren en wordt er meer vertelt over het eiland.

Bekijk hier alle aanbieders naar de Azoren


Over de Portugese Azoren

De Azoren is een archipel in de Atlantische oceaan en bestaat uit acht onbewoonde eilanden en negen bewoonde eilanden. De Azoren horen bij de autonome regio van Portugal en maken deel uit van de Europese Unie. De Azoren heeft in totaal een oppervlakte van 2247 km2 en heeft ongeveer 250.000 inwoners. De grootste stad van de Azoren is Ponta Delgada en ligt op het oostelijke eiland São. Op de Azoren wordt Portugees gesproken.

Azoren Natuur

De bezienswaardigheden op de Azoren

Op de eilanden van de Azoren is een reeks aan bezienswaardigheden te bezoeken. De eilanden hebben een schitterende groene natuur met vulkaankraters en een ruwe kustlijn. Daar tussenin liggen ambtelijke dorpjes met historische bezienswaardigheden en kleurrijke huizen.

Angra do Heroìsmo
Op het eiland Terceira ligt de historische stad en gemeente Angra do Heroìsmo dat wordt aangeraden om te bezoeken tijdens uw excursiereis naar de Azoren. De historische bouwwerken uit de stad zijn bewaard gebleven en staan sinds 1983 op de UNESCO werelderfgoed lijst. De zestiende eeuwse kathedraal Se is een van de mooiste bouwwerken van de stad. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn: het fort San Sebastio en het fort San João Baptista en de kapellen Senhor Jesus dos Aflitos en Santo Estêvão

Ponta do Pico
De Ponta do Pico is een slapende vulkaan op het eiland Pico. De vulkaan is ongeveer 2350 meter hoog en is daarmee het hoogste punt van Portugal en ook van de Azoren. De tocht naar boven duurt ongeveer vier uur, maar daarna wordt u wel beloond met een waanzinnig uitzicht.

Ponta Da Ferraria
De Ponta Da Ferraria is een prachtig natuurgebied op het eiland Sao Miguel. Dit natuurgebied is bekend om zijn warmwaterbronnen en vulkanen. Het ruwe lavagesteente heeft in de jaren een bijzondere kustlijn gevormd en er zijn sporen zichtbaar van de vroegere vulkaanuitbarstingen. Ga daar dus zeker op bezoek tijdens uw excursiereis Azoren.

Azoren Vulkaan

Eten en drinken in de Azoren

De keuken op de Azoren is divers. U kunt ambachtelijke vleesgerechten bestellen, maar doordat de Azoren omringt is door verschillende zeeën, is er ook een ruime keuze aan Schelpdier-, schaal en visgerechten. Ook kunt u verschillende jamproducten, sauzen en soepen bestellen. Naast een uitgebreide keuze aan gerechten, zijn er ook traditionele dranken. Belangrijke dranken zijn Verdelho, vruchtensapjes, Licor de Maracujá en Aguardente velha da Graciosa.