Excursiereizen Australië

Australië is een indrukwekkend land met een aaneenschakeling van verschillende hoogtepunten, een grote diversiteit, rijke steden en een prachtige flora en fauna. Australië heeft zo’n gigantische omvang dat het onmogelijk is om het hele land in één keer te zien. Op Excursiereizen.org worden de goedkoopste aanbieders voor excursiereizen naar Australië vergeleken. Ook vindt u veel praktische informatie over het land, de bezienswaardigheden en cultuur.

Bekijk hier alle aanbieders naar Australië


Algemene info over het land

Australië ligt op het zuidelijk halfrond en bestaat uit een groot aantal eilanden en het Australische vaste land. Het grootste eiland van Australië is Tasmanië. Australië wordt omringd door Nieuw-Zeeland, Indonesië, Oost-Timor en Papoea-Nieuw-Guinea. Het land is het op vijf na grootste land ter wereld en heeft een oppervlakte van 7.687.808 km². Australië heeft circa 22 miljoen inwoners en de meeste inwoners wonen nabij en in de grote steden, als Melbourne, Brisbane, Perth, Adelaide en Sydney. De hoofdstad van Australië is Canberra.

Bezienswaardigheden in Australië

Australie Natuur Outback

Een excursiereis naar Australië heeft prachtige hoogtepunten, een schitterende natuur, wereldsteden en eindeloze surfstranden. Er valt in Australië zoveel te ontdekken.

Het Great Barrier Reef
Dit is het grootste koraalrif ter wereld en het is het enige fenomeen dat zichtbaar is vanuit de ruimte. Het Great Barrier Reef bestaat uit 900 eilanden en 3.000 riffen. In het rif kunt u walvissen, tropische vissen, krokodillen, zeeschildpadden en dolfijnen bewonderen.

The Outback en Ayers Rock
In het midden van Australië staat de Ayers Rock. U waant zich hier in de Outback van Australie door de typerende rode kleur van de grond. Ayers Rock staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. De rode grond in combinatie met de blauwe hemel is schitterend om te zien.

De Gold Coast
In de oostkust van Australië ligt de stad Brisbane. Deze stad wordt vanwege het tropische klimaat ook wel de ‘Sunshine State’ genoemd en wordt zeker aangeraden tijdens uw excursiereis Australië. De kust heeft als bijnaam ‘de Gold Coast’. Langs de oostkust zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Een aanrader is Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Ook Whitsunday Islands is een aanrader. Hier kunt u de witste stranden van de wereld bezoeken.

Sydney
Sydney ligt in het zuiden van Australië en is de oudste stad van Australië. De belangrijkste bezienswaardigheden in Sydney zijn de Harbour Bridge, de Botanical Garden en het Opera House. Vanaf de Sydney Tower heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Net buiten de stad liggen de Blue Mountains. Dit is een nationaal park met een Three Sisters rotsformatie. Dit berggebied wordt Blue Mountains genoemd door de blauwachtige waas die geproduceerd wordt door de eucalyptusbomen.

Australie Sydney Stad

Eten en drinken in Australië

Australiërs hebben eigenlijk geen echte eigen keuken. De keuken is een combinatie van de Europese en Aziatische keuken. Roast Dinners, Fish en Chips en the Australian Meat Pie zijn populaire gerechten. Ook wordt er veel gebarbecued in Australië. Het grillen van vis en vlees is een echte traditie. Het ontbijt in Australië verschilt niet veel van het Europese ontbijt. Wijn is een belangrijke drank in Australië en het land is dan ook de vierde wijn exporteur ter wereld. Ook bier is populair in het land. Carlton, Victoria Bitter, en XXXX domineren de biermarkt in Australië.