Excursiereizen ABC Eilanden

Tijdens een excursiereis ABC Eilanden maakt u kennis met de drie schitterende eilanden: Curaçao, Bonaire en Aruba. Elk eiland heeft zijn eigen schoonheid, interessante steden en bijzondere accommodaties. Ontdek ook de kenmerken van de Caribbean: de witte stranden, de gastvrije bevolking, de bekende palmbomen en de azuurblauwe zee.

Bekijk hier alle aanbieders naar de ABC Eilanden


De ABC eilanden in feiten

De ABC eilanden bestaan uit Aruba, Bonaire, Curaçao. Aruba heeft 101.484 inwoners en een oppervlakte van 180km2. Bonaire heeft met 18.143 de minste inwoners van de ABC eilanden en heeft een oppervlakte van 288km2. Curaçao heeft zowel de meeste inwoners als het meeste oppervlakte. Op Curaçao wonen ruim 150.000 inwoners en het eiland heeft een oppervlakte van 444km2. Op de ABC eilanden spreken ze Nederlands, Papiamento en Engels. Op Aruba wordt betaald met Arubaanse Florin, op Bonaire met Amerikaanse Dollar en op Curaçao met Antilliaanse gulden.

Bezienswaardigheden van de ABC Eilanden

Op de ABC eilanden zijn prachtige bezienswaardigheden te vinden. Elk eiland heeft zijn eigen prachtige en unieke plekken.

ABC Eilanden Stad

Aruba
De bekendste bezienswaardigheid van Aruba was de Natural Bridge, de langste natuurlijke brug in de Caraïben. De brug is in 2005 ingestort, maar het is nog steeds een prachtig natuurverschijnsel. Een ander natuurlijke bezienswaardigheid is de Natural Pool, een stuk oceaan dat door rotsen is afgeschermd. Verder is een bezoek aan de Hooiberg en Nationaal park Arikok een aanrader tijdens uw excursiereis naar de ABC Eilanden!

Bonaire
In het noorden van Bonaire is het Washington Slagbaai Nationaal Park. Dit is een beschermd natuurgebied met bronnen, inhammen, bergtoppen en diverse vogels en andere dieren. Lac is een adembenemend ondiep lagune in het zuiden van Bonaire. Ook zijn er op Bonaire diverse grotten en zoutmeren.

Curaçao
Als u op Curaçao bent, is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de historische binnenstad van Willemstad. In deze stad vindt u diverse musea, winkels en bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid van Willemstad is de handelskade, de gebouwen in allerlei kleuren. Ook een aanrader op Curaçao zijn de Hato grotten, de zoutpannen van Jan Kock, de struisvogelfarm en de koraalriffen.

ABC Eilanden Strand

Eten en drinken op de ABC Eilanden

Tijdens uw excursiereis ABC Eilanden kunt u heerlijk eten en drinken. Op de eilanden zitten sfeervolle restaurants waar u eten kunt bestellen van goede kwaliteit. U kunt in de restaurants zowel internationale als nationale gerechten bestellen. U vindt Nederlandse, Chinese, Thaise, Japanse en Braziliaanse restaurants op de eilanden. In zowel de internationale als de lokale restaurants worden de nationale gerechten geserveerd.