Excursiereis Wales

Wales staat bekend om zijn adembenemende landschappen met veel kastelen en authentieke dorpen. Wales hoort dan wel bij het Verenigd Koninkrijk, maar Wales heeft zijn eigen cultuur en gebruiken wat deze bestemming nog meer speciaal maakt. U heeft de keuze uit vele busreizen naar Wales, er worden echter ook vlieg excursiereizen naar dit geweldige land georganiseerd. Op deze pagina vindt u meer informatie over het land en de reizen. Verder worden de goedkoopste aanbieders gepresenteerd naar dit land!

Bekijk hier alle aanbieders naar Wales


Informatie over Wales

Wales maakt samen met Engeland, Schotland en Noord-Ierland deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Wales is gelegen in het westen van Groot-Brittannië en het grenst alleen in het oosten aan Engeland. Wales heeft zijn eigen vlag, eigen taal en binnenlands bestuur, maar het is geen land. De meeste inwoners spreken gewoon Engels, maar 1/6de spreekt nog de taal Welsh. In Wales wonen iets meer dan 3 miljoen mensen en heeft een oppervlakte van 20.761 km².

Wales Kasteel

Bezienswaardigheden in Wales

Wales heeft prachtige bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens een excursiereis. In Wales staan historische dorpen, kastelen en adembenemende bergtoppen. Het landschap en de natuur zijn ook ontzettend bijzonder.

Big Pit National Coal Museum
In Blaenavon kunt u een bezoek brengen aan een kolenmijn. Deze mijnen horen bij het Big Pit National Coal Museum. Elke dag wordt er een tour gegeven door de mijn. De mijn mag niet worden betreden zonder speciale uitrusting, zoals een helm met lamp.

Portmeirion
In het noorden van Wales ligt de Portmeirion. Dit is een bijzondere plaats die ontworpen en gebouwd is door Sir Clough Williams-Ellis. Deze plaats wordt regelmatig als decor voor films gebruikt. Naast de prachtige huizen, kunt u ook bezienswaardigheden, als het Pantheon, de Amis Reunis, de Bristol colonnade, het beeld van Hercules en Castell Deudraeth, bekijken.

Cultuur en gewoontes in Wales

De Welshmen spreken als enige volk in het Verenigd Koninkrijk nog de oude taal. Iets waar ze heel trots op zijn. De Keltische invloeden zijn nog sterk terug te vinden in de cultuur. Wales heeft veel festivals van dans, theater, beeldende kunst, literatuur en wetenschap. Verder mogen de intrigerende volkslegendes niet vergeten worden. Ook wordt de cultuur in Wales gekenmerkt door muziek, zang en poëzie

Wales Stad

Uit eten in Wales

Restaurants in Wales behoren tot de beste restaurants van Europa en Groot-Brittannië. De traditionele gerechten worden bereid met verse en lokale ingrediënten. Veel restaurants hebben een prachtige ligging en een landelijk interieur. De echte Welsche sfeer gaat u in deze restaurants zeker ontdekken. In een Pub is het een aanrader om het ambachtelijke bier of Cider & Perry te bestellen.