Excursiereis Tsjechië

Tsjechië is een ideale bestemming voor een excursiereis. In Tsjechië zijn veel culturele schatten te vinden en het land heeft een prachtig berglandschap. Denk aan steden als Praag, Brno en Pilsen maar ook aan de prachtige kastelen en burchten in het land. Op deze pagina vindt u meer info over de mogelijkheden voor een leuke excursiereis naar Tsjechië.

Bekijk hier alle aanbieders naar Tsjechië


Info over het land

Tsjechië ligt in het midden van Europa en grenst aan Duitsland, Polen, Oostenrijk en Slowakije. Sinds 1993 is Tsjechië een zelfstandig land geworden. Het land bestaat uit drie deelregio’s: Moravië, Tsjechisch Silezië en de Bohemen. Tsjechië heeft een oppervlakte van 78.865 kilometer en heeft 10,2 miljoen inwoners. De hoofdstad en de grootste stad van Tsjechië is Praag. Andere grote steden zijn Brno, Hradec, Ostrava, Pilsen en Olomouc.

De verschillende excursiereizen

Er worden diverse excursiereizen naar Tsjechië georganiseerd. Tijdens deze excursiereizen breng je een bezoek aan diverse bezienswaardigheden en steden en ontdek je de deelregio’s van Tsjechië. Je wordt vervoerd door een comfortabele touringcar met Nederlandse reisleiding. De touringcar vertrekt vanaf diverse opstappunten in Nederland. Ook is het mogelijk om een excursiereis naar Praag te maken.

Tsjechie Praag Stad

De Bezienswaardigheden in Tsjechië

Tijdens uw excursiereis naar Tsjechië zijn tal van bekende bezienswaardigheden. Ook heb je in het land veel historische steden, burchten, kastelen en imposante monumenten.

 • De excursies in Praag
  In de hoofdstad Praag staan prachtige bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de Karelsbrug, het oude stadsplein, de Praagse burcht, de Sint-Vituskathedraal of het Dansende huis. Het historische centrum van Praag staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Český Krumlov
  Český Krumlov is een middeleeuwse stad in het zuiden van Tsjechië. In deze stad vind je het majestueuze kasteel, de St. Vituskerk, de Eggenberg Brouwerij en de burcht van Český Krumlov.
 • Vyšší Brod
  In Vyšší Brod staat het imposante Cisterciënzer klooster.
 • Kutná Hora
  De stad Kutná Hora is een historische stad die bekend staat om zijn zilvermijnen. Verder vind je er de St. Jacobskerk, de St. Barbarakathedraal en de rooms-katholieke kapel Ossuarium van Sedlec.
 • Česke Budějovice
  De stad Česke Budějovice is bekend geworden om het Budweiser Budvar bier. In deze stad kun je de bierbrouwerij bezoeken. Ook de zwarte toren, de st. Nicholaus kathedraal en het stadhuis zijn een bezoek waard.

Tsjechie Stad

De Tsjechische keuken

De Tsjechische keuken is beïnvloed door de keukens uit diverse landen. De meeste Tsjechen eten tussen de middag warm. Deze maaltijd is dan ook het belangrijkst en bestaat vaak uit aardappels en vlees. In de Tsjechische keuken vind je weinig gerechten met vis en groente. Bramborák, een aardappelpannenkoek en topinky, geroosterd brood, zijn traditionele gerechten.

Pilsen bier is het bekendste Tsjechische drank. Naast Pils worden er ook diverse andere bieren geschonken. Ook Becherovka, een soort kruidenbitter, is populair in Tsjechië. In Moravië is Slivovitsj, een brandewijn gedestilleerd uit pruimen, een nationaal drankje.