Excursiereis Toscane

Toscane staat bekend om de verrukkelijke wijnen. Dit gebied wordt ook beschouwd als de kwalitatief beste wijnstreek van Italië. Ook kan Toscane worden gezien als een openluchtmuseum met middeleeuwse steden, een rijkdom aan schatten en heuvels vol olijfbomen, zonnebloemen en wijnranken. Dit is de reden waarom vele Nederlanders de weg naar het prachtige Toscane te vinden. Op deze pagina vindt u veel informatie die handig zijn als u van plan bent om een excursiereis naar Toscane te maken, daarnaast worden de goedkoopste aanbieders voor een reis naar dit gebied gepresenteerd.

Bekijk hier alle aanbieders naar Toscane


Feiten over het prachtige Toscane

Toscane is een regio in het midden van Italië. In het noorden grenst deze aan Emilia-Romagna en Liguriëen, in het westen aan de Tyrreense Zee, in het oosten aan Umbrië en in het zuiden grenst het aan Latium. Toscane heeft een oppervlakte van 22.990 km² en heeft ongeveer 3,7 miljoen inwoners. De hoofdstad van Toscane is Florence. Andere belangrijke steden in Toscane zijn: Pisa, Siena, Cortona, Volterra, Lucca Maremma en Crete Senesi. Net als in andere regio’s in Italië spreken ze in Toscane Italiaans.

Bezienswaardigheden in Toscane

In de hele regio staan prachtige bezienswaardigheden: de middeleeuwse steden, de wijnranken en de indrukwekkende monumenten. Helemaal tot rust komen tijdens een excursiereis kan in een van de thermen in Toscane.

Toscane Wijnveld

Pitigliano
Pitigliano is een uniek dorp in het zuiden van Toscane. Het hele dorp is gebouwd op een heuvel van tufstenen. Dit dorp heeft als bijnaam: ‘klein Jeruzalem’. In dit dorp ontdekt u een bijzondere sfeer.

Pisa
De toren van Pisa is het bekendste monument van Toscane. Dagelijks komen hier toeristen op af vanuit de hele wereld. U kunt de scheve toren van Pisa ook beklimmen. Na 296 treden heeft u een prachtig uitzicht over het Piazza dei Miracoli.

Siena
Siena is een van de mooiste steden van Toscane. In Siena staan diverse historische gebouwen, vind u het Piazza del Campo, het mooiste plein ter wereld en kunt u wandelen door de smalle straatjes.

Florence
In de hoofdstad van Toscane staan prachtige bezienswaardigheden. In deze wereldstad vindt u diverse kunstwerken en historische gebouwen. Tijdens uw bezoek aan Florence mag u echt de Ponte Vecchio niet overslaan. De Ponte Vecchio is de bekendste brug van Florence en is herkenbaar aan de winkels op de brug. Piazza della Signoria is het bekendste plein van Florence met het paleis Uffizi, de fontein Neptunes en het ruiterstandbeeld.

Toscane Florentie Stad

De Toscaanse keuken

Toscanen staan in de rest van Italië bekend als boneneters, omdat in de traditionele Toscaanse gerechten vaak bonen zitten verwerkt. Een echt traditioneel streekgerecht is: crostini Toscani (geroosterd brood met kippenlevers, olijvenpasta, basilicum en tomaten met look). Ook fagioli all’uccelletto con salsicce (Varkensworst met witte bonen in tomatensaus) is typisch Toscaans.
De nagerechten zijn vaak simpel, maar klassieke combinatie, zoals schapenkaas met peer. Bij de koffie kunnen een Cantuccini (Amandelkoekjes) worden gegeten. Tijdens een bezoek aan Toscane is een glaasje wijn uit de streek een aanrader!