Excursiereis Thailand

Thailand is het land van de tempels, de schitterende natuur, witte stranden en indrukwekkende kleine eilandjes. Een geweldige bestemming voor een excursiereis! Lees op deze pagina meer over de schoonheden van Thailand, welke bezienswaardigheden u kunt bezoeken en vindt meer over de Thaise keuken. Ook heeft Excursiereizen.org alle aanbieders vergeleken voor een fantastische excursiereis naar Thailand.

Bekijk hier alle aanbieders naar Thailand


Informatie over het land

Thailand is een land in Zuidoost-Azië en grenst aan Laos, Cambodja, de Andamanse Zee, Maleisië, Myanmar en de Golf van Thailand. Het land heeft een oppervlakte van 513.120 km² en is opgedeeld in 76 provincies. Er wonen 66 miljoen mensen en de grootste stad en hoofdstad van Thailand is Bangkok.

Thailand Tempel

Bezienswaardigheden in Thailand

In Thailand zijn prachtige bezienswaardigheden te bezoeken. Het land is niet in één dag te bekijken. Alle locaties zijn echt de moeite waard.

The bridge on the River Kwai
Dit is de beroemde spoorburg in het westen van Thailand. Deze brug is bekend geworden door het Franse boek over de brug en de gelijknamige film. De brug is gebouwd over de river de Khwae Yai.

Khao Yai National Park
Dit park is één van de mooiste natuurparken ter wereld. Het park is gelegen op ongeveer 200 kilometer van Bangkok en biedt plaats aan schitterende watervallen, exotische vogels en honderden olifanten.

Bangkok
In Bangkok zijn prachtige bezienswaardigheden om te bezichtigen. In Bangkok kunt u een bezoek brengen aan verschillende Boeddhistische tempels, Vimanmekpaleis, het koninklijk paleis, de drijvende markt, de Chatuchakmarkt en het Lumphini Park. Dreamworld is een attractiepark voor de hele familie en winkelen kan in het grote winkelcentrum CentralWorld.

Thailand Strand

De Thaise keuken

In het land kunt u goedkoop eten en drinken. Op elk moment van de dag kan worden gegeten. In de Thaise keuken maken ze veel gebruik van rijst, kruiden, groente en vruchten. Veel Thaise gerechten kunnen pittig zijn voor Nederlanders. Doordat het in Thailand zo warm is, wordt er ook de hele dag gedronken. Ze drinken kokosnootsap, frisdrank en water.