Excursiereis Suriname

Ontdek tijdens uw excursiereis alles wat Suriname te bieden heeft: de schilderachtige dorpjes, het groene landschap, de tropische natuur, de oude plantages en witte zandstranden. Bekijk op deze pagina of Suriname ook de ideale vakantiebestemming voor u is. Lees meer over de bezienswaardigheden, cultuur en de Surinaamse keuken.

Bekijk hier alle aanbieders naar Suriname


De republiek in feiten

Suriname is een republiek in het noordoosten van Zuid-Amerika en grenst aan Frans-Guyana, Brazilië, Guyana en de Atlantische Oceaan. Suriname heeft een oppervlakte van 163.820 km² en heeft circa 566.000 inwoners. De hoofdstad is Paramaribo en dit is ook de grootste stad van de republiek. Andere grote steden zijn: Lelydorp, Nieuw Nickerie, Moengo, Albina en Brokopondo. In Suriname wordt betaald met de Surinaamse Dollar en de officiële landstaal is Nederlands.

De mooiste Bezienswaardigheden in Suriname

Suriname heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden die u tijdens uw excursiereis Suriname niet mag overslaan. Het natuurreservaat van Centraal-Suriname is het grootste natuurreservaat van Suriname en een van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld. Sinds 2000 staat het reservaat op de UNESCO werelderfgoed lijst. In dit natuurreservaat leven dierenpopulaties die wereldwijd bedreigd worden, zoals de tapir, de jaguar en het reuzengordeldier. Een ander schitterend natuurreservaat is het Brownsberg Natuurpark. Dit natuurpark is onderdeel van het Amazoneregenwoud en het heeft onder andere watervallen en medicinale planten. Vanaf dit natuurpark heeft u een prachtig uitzicht over het Brokopondostuwmeer. Dit is een van de grootste kunstmatige meren ter wereld. Ook het natuurgebied aan de Coppenamerivier is een adembenemend stuk natuur. Er komen bijzondere planten voor en er leven verschillende dieren en vogel. In dit natuurgebied zijn ook de beroemde stroomversnellingen en watervallen van Suriname.

Verder kunt u een bezoek brengen aan de hoofdstad Paramaribo tijdens uw excursiereis naar Suriname. Het historische centrum heeft prachtige in hout opgetrokken gebouwen en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Sint Petrus en Paulus kathedraal in het centrum. Deze houten kathedraal is het grootste houten gebouw van Zuid-Amerika. Andere bezienswaardigheden zijn: Paramaribo Zoo, het Onafhankelijkheidsplein en Fort Zeelandia. Aan het onafhankelijkheidsplein staat het Presidentieel paleis met een palmentuin, het Nationaal Assemblée, het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Justitie en Politie. Fort Zeelandia was een voormalig Nederlands en Engels fort en in het fort is sinds 1995 een museum gevestigd.

De Surinaamse keuken

De Surinaamse keuken is een combinatie tussen een groot aantal internationale keukens. De Portugeze, Chinese, Nederlandse, Javaanse, Hindoestaanse en Indiaanse keuken hebben onder andere invloed gehad op de Surinaamse keuken. De ingrediënten van al deze verschillende keukens werden vervolgens gebruikt in de Surinaamse keuken waardoor er nieuwe gerechten ontstonden. Rijst, aardvruchten, zoutvlees, bakkeljauw en roti zijn veel voorkomende ingrediënten. Ook de groente okra, enboulanger en kousenband worden veel gebruikt. Om gerechten pittiger te maken wordt er vaak gebruikgemaakt van pepers.