Excursiereis Sicilië

Sicilië staat bekend om zijn vulkaan Etna, de maffia, het zonnige klimaat, de prachtige natuur en de vele bezienswaardigheden. Sicilië zorgt er mede voor dat Italië de meeste bezienswaardigheden van de wereld heeft op de UNESCO werelderfgoedlijst. Tijdens een excursiereis maakt u kennis met dit prachtige eiland.

Bekijk hier alle aanbieders naar Sicilië


Het eiland in feiten

Sicilië is een eiland en is gelegen in de Middellandse Zee. Het eiland is ook een autonome regio van Italië en ligt ten zuidwesten van het Italiaanse vasteland en ten noordoosten van Tunesië. Tot de autonome regio Sicilië behoren ook de Egadische Eilanden, de Pelagische Eilanden, Eolische Eilanden en de eilanden Pantelleria en Ustica.

Het eiland heeft oppervlakte van 25.709 km² en heeft 1000 kilometer kustlijn. Het eiland heeft ongeveer 5 miljoen inwoners en de meeste inwoners wonen in de grote steden. Palermo is de hoofdstad van het eiland en dit is ook de grootste stad van het eiland.

Bezienswaardigheden in Sicilië

Sicilie Ruines

Sicilië heeft prachtige bezienswaardigheden om te bezoeken. Op Sicilië zijn veel bezienswaardigheden uit het Romeinse rijk in stand gehouden. Naast de culturele bezienswaardigheden kunt u ook de prachtige natuur en de steden van Sicilië ontdekken.

Liefhebbers van cultuur en architectuur kunnen een bezoek brengen aan de Valei van de Tempels, de Dom van Monreale en Selinunte. De vallei van de Tempels is een groep tempels uit de 5e en 6e eeuw. Deze tempels zijn in eerbetoon aan de Griekse goden. De Dom van Monreale heeft schitterende mozaieken en naast de dom staat een klooster met een prachtige binnentuin. De Selinunte is een nederzetting uit de Griekse oudheid.

In het oosten van Sicilië ligt Taormina en vanaf deze stad heeft u een prachtig uitzicht over het eiland Isola Bella. Ook heeft Taormina diverse bezienswaardigheden om te bezoeken. U kunt het 15e eeuwse Pallazzo Corvaja, het Grieks Romeinse teatro Greco en een 13e eeuwse dom bezichtigen. Ook is het mogelijk om met een kabelbaan naar het strand van Mazzaro te gaan. Vanaf hier kunt u een bezoek brengen aan de blauwe grot van Sicilië. Verder kunt u een bezoek brengen aan de hoofdstad Palermo. In deze stad staan schitterende authentieke bouwwerken als het Teatro Massimo, Fontana Pretoria, Piazza Ciluio en Teatro Politeama. Ook is het een aanrader om de kalksteenberg Monte Pellegrino te beklimmen. Vanaf de top van deze berg heeft een adembenemend uitzicht over de stad.

De Siciliaanse keuken

Sicilie Stad

De Siciliaanse keuken is een mix van verschillende culturen en er wordt zoveel mogelijk gekookt met dagverse producten. Langs de kust wordt veel schelp- en visdieren gegeten en in het binnenland meestal kip, lam, geit en konijn. Als voorgerecht wordt vaak antipasti met olijven, salami, kaas of groenten geserveerd. Siciliaanse favorieten zijn Sarde a Beccaficu en pasta con le sarde. Sarde a Beccaficu is opgerolde sardientjes met een vulling van rozijnen en pijnboompitten en pasta con le sarda is pasta met sardientjes. Tijdens een excursiereis is het een aanrader om als dessert een keer een ijsje te eten. Het eiland staat bekend om zijn heerlijke ijs!