Excursiereis Polen

Polen is een relatief onbekend vakantieland. Toch is Polen een ideale bestemming voor een excursiereis. Polen heeft veel te bieden aan vakantiegangers, het land heeft een prachtige natuur, tal van bezienswaardigheden, historische steden met indrukwekkende gebouwen en een rijke geschiedenis. De ideale mix voor een excursiereis naar dit land dus! Op deze pagina vindt u meer informatie over Polen, de bezienswaardigheden maar ook de goedkoopste aanbieders voor een leuke excursiereis.

Bekijk hier alle aanbieders naar Polen


Over Polen

Polen ligt in midden-Europa en is omringd door Tsjechië, Duitsland, Litouwen, Slowakije, Oekraïne en Wit-Rusland. Ook heeft Polen een kustlijn aan de Oostzee. Polen heeft een oppervlakte van 311.888 kilometer en er wonen 38,5 miljoen mensen. Warschau is de grootste stad en tevens hoofdstad van Polen. In Warschau wonen ongeveer 1,7 miljoen mensen. Krakau, Wrocław, Łódź, Gdańsk en Poznań zijn andere grote steden in Polen.

Wat voor excursiereizen worden aangeboden?

Door verschillende reisorganisaties worden er excursiereizen naar Polen aangeboden. Deze excursiereizen zijn in de vorm van rondreizen. Je kunt kiezen tussen een rondreis met eigen auto of een rondreis met een bus. Tijdens deze excursiereizen breng je een bezoek aan een aantal steden en diverse bezienswaardigheden. Ook bieden verschillende reisorganisaties stedentrips naar Warschau of Kraukau aan.

Polen Stad Kasteel

Populaire bezienswaardigheden in Polen

Tijdens uw excursiereis Polen zijn diverse bezienswaardigheden te bezoeken. Deze bezienswaardigheden staan door het hele land verspreid en zijn niet alleen te vinden in de grote steden.

  • In Malbork staat het kasteel van de Duitse ridderorde. Dit kasteel is qua oppervlakte het grootste kasteel ter wereld.
  • In Jawor en Świdnica staan schitterende vredeskerken. Deze vredeskerken zijn gebouwd rond 1600 en volledig bewaard gebleven.
  • Warschau heeft een historisch centrum met imposante gebouwen, zoals de Sacrementsklooster, Johanneskathedraal en diverse paleizen. Ook heeft Warschau twee prachtige pleinen: het slotplein met het koninklijk paleis en het Rynek Starego Miasta met gekleurde herenhuizen.
  • In Wroclaw staat de Jahrhunderthalle, een evenementenhal met een bijzondere architectuur.
  • Toruń is een Middeleeuwse stad in het noorden van Polen. Diverse gebouwen van de stad staan op de werelderfgoedlijst.
  • In Auschwitz vind je het Duitse naziconcentratie- en vernietigingskamp uit de Tweede Wereldoorlog.
  • Krakau heeft een imposant historische centrum. In dit centrum vind je de Petrus-en-Pauluskerk, de Mariakerk, de Sint-Annakerk en het standbeeld voor de dichter Adam Mickiewicz. Rynek Główny is een van de grootste marktpleinen van Europa en stamt uit de 13de eeuw.

Polen Stad

Typisch Poolse maaltijden & ingrediënten

De Poolse keuken heeft invloeden uit diverse Centraal-Europese keuken. In de Poolse keuken wordt veel gebruikgemaakt van varkensvlees, rundvlees, kip, wintergroenten en pasta. Ook zijn er veel gerechten met aardappelen en zuurkool te vinden in de Poolse keuken. Elke regio in polen heeft zijn eigen traditionele gerechten. Wodka en bier wordt het meest gedronken in Polen.