Excursiereis Oostenrijk: prachtige natuur en steden

Oostenrijk is het land van de bergen en de mooie natuur met haar indrukwekkende watervallen en snel stromende rivieren. Veel mensen gaan naar dit land om te skiën of te langlaufen, maar in de zomer is Oostenrijk ook prachtig om te wandelen of om grote steden en pittoreske plaatsjes te bezoeken.

Bekijk hier alle aanbieders naar Oostenrijk


Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Wenen is wereldberoemd vanwege Mozart, Beethoven en de klassieke muziek. Een deel van de rijke muziekhistorie is terug te vinden in de Staatsopera. Het gebouw was in de Tweede Wereldoorlog verwoest, maar is geheel opnieuw gebouwd. In Wenen is het Schönbrunn paleis eveneens een bezoek waard. Een prachtig paleis met een grote tuin en botanische kassen, vergelijkbaar met Versailles. In het centrum staat de Sint Stephansdom, een gotische kathedraal met een 136 meter hoge toren.

Indrukwekkend is zeker het keizerlijke paleis Hofburg. Een deel van dit complex wordt bewoond door de huidige president van Oostenrijk, maar een groot deel van dit gebouw vol pracht en praal is open voor bezoekers. Ook kunstliefhebbers zullen in Wenen hun ogen uitkijken. In het Belvedere paleis is het museum van moderne kunst gevestigd en in het kunsthistorisch museum kun je de collectie van de Habsburgers bekijken.

Oostenrijk Stad

Salzburg
Naast Wenen is Salzburg een stad waar Oostenrijkers trots op zijn. Het is de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart. Zijn geboortehuis bezoeken, is eigenlijk een must. Overweldigend is de Dom van Salzburg met een indrukwekkende koepel en dubbele torens. Bereikbaar met een kabelbaan is de vesting Hohensalzburg, één van de grootste Middeleeuwse kastelen in Europa. Naast de vesting ligt Slot Mirabel, een mooie, historische tuin met prachtige beelden en vele soorten bloemen en planten.

Prachtige natuur en bergen
Maar Oostenrijk is meer dan Wenen en Salzburg alleen, het land heeft een prachtige natuur met diverse hoge bergen. De hoogste waterval van Europa ligt in het dorp Krimml. De waterval Krimmler Wasserfälle is gelegen in het nationale park Hohe Tauern en via een panoramaweg kun je langs de waterval lopen. In Werfen kun je een bezoek brengen aan de zeer koele ijsgrotten. Deze grot heeft een 40 kilometer lang labyrint en er zijn ijssculpturen te zien.

Bij een bezoek aan Oostenrijk mag ook het prachtige berggebied de Alpen niet worden overgeslagen. In de winter kun je in dit gebied skiën en in de zomer kun je hier wandelen en fietsen.

De mogelijkheiden voor een leuke excursiereis naar dit land

Deze bezienswaardigheden kun je allemaal ontdekken tijdens een excursiereis Oostenrijk. Je kunt een stedentrip maken naar Wenen of Salzburg, of een rondreis maken door Oostenrijk. Verschillende reisorganisaties verzorgen rondreizen door Oostenrijk. Vaak breng je dan ook een bezoek aan Wenen of Salzburg. Oostenrijk is goed bereikbaar met de auto, met de bus en met het vliegtuig.

Oostenrijk Alpen

Het Oostenrijkse eten en drinken

Oostenrijk staat bekend om haar zoete lekkernijen, zoals de apfelstrudel, de sachertorte en de Mozart kugeln, die uitstekend passen bij de oude koffietraditie. In Wenen zijn nog vele authentieke koffiehuizen en er een bezoeken is, maakt het bezoek compleet. Wist je dat in Wenen al jaren een strijd woedt tussen twee patisseriën om wie van hen de beste sachertorte van Wenen maakt. Sachertorte is chocoladetaart, apfelstrudel is deeg met appel en rozijnen en Mozart kugeln zijn ronde bonbons met pistache noten en marsepein.

Voor het avondeten wordt natuurlijk de Wiener schnitzel besteld, maar een aanrader is ook de tafelspitz en de Kaiserschmarren. Een tafelspitz is rundvlees met bieslooksaus en appel. Neem tevens een nagerecht en vraag om een Knödel of een Kaiserschmarren. Een Knödel is deeg gevuld met een vrucht, meest abrikoos of pruim, en een Kaiserschmarren is vergelijkbaar met een pannenkoek. Proosten aan tafel doe je met een glaasje schnaps of strohrum.