Excursiereis Marokko

Het land van het sprookje van 1001-nacht. Marokko is een betoverend land met adembenemende steden, islamitische bouwwerken, middeleeuwse steden, vruchtbare gebieden, kleurrijke soeks en gele zandheuvels. Het is een fantastisch land voor een excursiereis waarbij u kennis kunt maken met de echte Marokkaanse en de mooiste plekken van het land kunt bezichtigen.

Op deze pagina vindt u alle aanbieders die een groot aanbod met veel verschillende excursiereizen aanbieden naar Marokko. Daarnaast vindt u veel praktische informatie over het land, cultuur en de mooiste bezienswaardigheden die u niet mag missen!

Bekijk hier alle aanbieders naar Marokko


Informatie over Marokko

Marokko is gelegen in het noorden van Afrika en grenst aan de Middellandse zee, Algarije, de Westelijke Sahara, de Atlantische oceaan en de Straat van Gibraltar. Samen met Tunesië, Libië, Algarije en Mauritanië hoort Marokko tot de Maghreb-landen. Marokko heeft een oppervlakte van 446.550 km² en 33 miljoen inwoners.

De grootste steden in het land zijn: Casablanca, Rabat, Marrakesh, Agadir en Fès. De hoofdstad van Marokko is Rabat. De meest voorkomende godsdienst in Marokko is de Islam en een klein percentage is christelijk of joods. In Marokko wordt twee talen gesproken: Berbers en Arabisch. In het land wordt betaald met de Marokkaanse dirham.

Bezienswaardigheden in Marokko

De middeleeuwse steden, de islamitische bouwwerken en de prachtige steden zijn een aanrader voor uw excursiereis. Het land en de bezienswaardigheden zijn fascinerend.

Marokko Stad

Marrakech
Marrakech staat bekend als de rode stad, omdat de meeste huizen in de stad rood zijn. Marrakech is onderverdeeld in een oud stadsdeel (de medina) en een modern stadsdeel (Gueliz). In de stad kunt u slenteren langs de verschillende markten en diverse bezienswaardigheden bezoeken. De Koutoubia Moskee, Palais de la Bahia en Djemaa el Fna zijn echt een aanrader. De historische kern van Marrakech staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Casablanca
Casablanca is de grootste stad van Marokko en heeft als bijnaam ‘witte huis’. De Hassan II Moskee met een 200 meter hoge minaret is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Deze moskee is de een na grootste moskee ter wereld. Ook de Sacré Coeur, de 18e-eeuwse Kasbah Boulaouane en de Casablanca Cathedraal zijn indrukwekkende bezienswaardigheden. Verder kunt u in Casablanca wandelen door de leuke winkelstraatjes en soeks en kunt u traditionele Marokkaanse gerechten proeven in de restaurants.

Cascades d’Ouzoud
De Cascades d’Ouzoud zijn de bekendste watervallen van het land. De watervallen zijn gelegen bij het Marokkaanse dorp Ouzoud. Dit dorp is vernoemd naar de watervallen. De Cascades d’Ouzoud zijn ruim 110 meter hoog.

Eten en drinken in Marokko

De Marokkaanse keuken heeft een lange traditie en veel invloeden. De Marokkaanse keuken is een mengeling van de Spaanse, Portugese, Midden-Oosterse, mediterrane, Turkse, de Joodse en de Afrikaanse keuken. In de Marokkaanse keuken worden veel kruiden gebruikt, zoals gember, peper, saffraan en kaneel. Couscous is het bekendste Marokkaanse gerecht. De populairste drank in Marokko is groente thee met munt.

Marokko Tempel

De Marokkaanse cultuur

Het belangrijkst in de Marokkaanse cultuur is familie. Eten is een belangrijk onderdeel van de cultuur. Eten wordt gezien als een sociaal gebeuren met de familie en het kan op elk moment van de dag. Het is een gewoonte in Marokko om voor producten alleen te betalen wat je er voor wilt geven en het is een gewoonte om schoenen uit te doen wanneer er een huis wordt betreden.