Excursiereis Madagaskar

Ontdek de duizenden planten- en dierensoorten in de Jungle van Madagascar, de uitgestrekte koraalriffen in de blauwe zeeën en de biologische rijkdommen van het eiland! Vergelijk op deze pagina de mooiste excursiereizen naar Madagaskar!

Bekijk hier alle aanbieders naar Madagaskar


Feiten over Madagaskar

Madagaskar is een eiland bij het continent Afrika en wordt door de Straat Mozambique gescheiden van het vasteland. Het eiland heeft een oppervlakte van 587.295 km² en is een van de grootste eilanden ter wereld. Alleen Groenland, Borneo en Nieuw-Guinea zijn grotere eilanden. Tijdens uw excursiereis Madagascar bezoekt u de hoofdstad Antananarivo en dit is ook de grootste stad van het eiland. Andere grote steden zijn: Toamasina, Antsirabe en Fianarantsoa, Mahajanga en Toliara. Dit zijn de enige zes steden die meer dan 100.000 inwoners hebben. Op het eiland wonen in totaal ruim 22 miljoen mensen.

Bezienswaardigheden in Madagaskar

Madagascar heeft een prachtige flora en fauna en deze kunt u bezoeken in Masoala National Park en Andasibe-Mantadia Park. In deze natuurparken kunt u dieren en planten bewonderen, die nergens anders ter wereld leven. Zo leeft er in het Andasibi-Mantadia Park de Indri, een halfaap. Het Masoala National Park is een van de weinige parken ter wereld waar nog een ongerept stuk regenwoud is en hier groeien prachtig trompetbomen en vleesetende planten.

Net voor de kust van Madagascar ligt het tropische eiland Nosy Be. Het eiland heeft als bijnaam ‘parfumeiland’, omdat het sterk ruikt naar alle bloemen en planten die op vulkanische hellingen groeien. De zee is helderblauw en er waait een zacht briesje. Op dit eiland kunt u volledig tot rust komen en genieten van het wonderschone eiland. Vanaf de Mount Lokone heeft u een prachtig uitzicht over het eiland.

Ook kunt u een bezoek brengen aan Fort Dauphin tijdens uw excursiereis naar Madagascar. Dit is een populaire surfplek en het heeft schitterende witte stranden. Een paradijs voor zonliefhebbers! Ook kunt u een bezoek brengen aan het Fort Flacourt, een kasteel dat gebouwd is door de Fransen. Vlak bij Fort Dauphin ligt het Berenty reservaat. Dit is de plek waar u op zoek kunt gaan naar de ringstaartmaki. In het Berenty Reservaat ligt ook de Sisalplantage. Dit is een cactusplantage waar allerlei producten met cactus worden gemaakt.

Eten en drinken in Madagascar

De gerechten in Madagascar hebben als hoofdbestanddeel rijst en dit wordt gecombineerd met vis of vlees. Ro (rijst gemengd met bladgroente en kruiden), ravitoto (een stoofpot van kruiden en vlees) en omby (een stoofschotel van zebuvlees) zijn bekende lokale gerechten. De meeste gerechten worden geserveerd met een pittige groentecurry. Koba is de nationale snack. Dit is een paté van rijst, pinda’s en bananen. Banane Flambée is het nationale dessert en is bananen geflambeerd in rum. Ook kunt u door het hele land fruit en groente kopen.

Frisdranken, wijn en bier zijn overal verkrijgbaar. Ranonápango en Ranovola zijn lokale frisdranken. Dit is het water waarin de rijst is gekookt. Ook hebben ze in Madagscar lokaal gebrouwen bier: Three Horses Beer. Verder kennen ze Betsabetsa: een bier gemaakt van suikerriet. Madagascar heeft zijn eigen wijnstreek en u kunt gerust een heerlijk wijntje bestellen.