Excursiereis Macedonië: verrassend veelzijdig

Het is onbegrijpelijk dat Macedonië nog niet echt ontdekt is door toeristen. Macedonië is een schitterend land met een prachtige natuur, pittoreske dorpen, kristalheldere wateren en het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Ook zijn er in Macedonië ongeveer 1000 kloosters en kerken gebouwd. Op deze pagina vindt u meer informatie over het land en worden diverse excursiereizen naar Macedonië uitgelicht.

Bekijk hier alle aanbieders naar Macedonië


Toerisme en reizen naar Macedonië

Het toerisme in het land is in opkomst en er worden steeds meer reizen naar Macedonië georganiseerd. Er worden door verschillende reisorganisaties rondreizen langs de hoogtepunten van Macedonië aangeboden. Ook worden er rondreizen door Macedonië gecombineerd met rondreizen door Griekenland of Albanië. Verder is het mogelijk om een fly & drive of een stedentrip naar Skopje te boeken.

Macedonie Paleis Gemeente

Welke bezienswaardigheden moet u absoluut bezichtigen in Macedonië?

Deze bezienswaardigheden in Macedonië zijn schitterend:

  • De stad Ohrid heeft u veel te bieden. In de stad vindt u veel Byzantijnse monumenten. Het klooster Pantelejmon en het antieke romeinse theater staan zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst.
  • St. Naum is een orthodox klooster in de stad Pelister.
  • In de stad Bitola vindt u de Heraclea Lyncestis opgravingen. Verder kunt u uren door de smalle straatjes van de stad wandelen.
  • In de stad Tetevo staat de mooiste moskee van de Balkan en hier vindt u het culturele centrum van de Albanezen in Macedonië.

Informatie over het land

Macedonië is kleiner dan Nederland zowel qua oppervlakte als qua inwoners. Nederland is 1/4de groter dan Macedonië en in Macedonië wonen 2 miljoen mensen. De hoofdstad van Macedonië is Skopje. Het landschap van Macedonië is bergachtig. Het grootste deel van het land bestaat uit hoogtes tussen de 600 en 900 meter. De hoogste berg van Macedonië is de Golem Korab van 2753 meter. Ook zijn er veel meren te vinden in Macedonië. Het meer van Ohrid is het grootste meer van de Balkan en hoort tot een van de oudste meren van de wereld.

Macedonie Traditie

Skopje, de grootste stad van Macedonië

Skopje is de grootste stad van het land en hier wonen ongeveer 500.000 mensen. Midden door de stad loopt de rivier Vardar. Deze rivier doorkruist de stad en deelt de stad op in een nieuw gedeelte en in een oud gedeelte. De ‘stenen brug’ verbindt deze twee delen met elkaar. Deze brug is volledig gebouwd in Ottomaanse stijl.

Skopje heeft een rijke geschiedenis. De stad is in de jaren vaak verwoest door oorlogen en aardbevingen. Toch zijn er nog sporen terug te vinden uit de geschiedenis. In het oude gedeelte van de stad is de oude oriental bazar te vinden. Bij deze bazar vindt u diverse musea, restaurants, historische monumenten en winkels.

In het voormalig badhuis Daud Pasha is het City Art Gallery gevestigd. Het City Art Gallery wordt gebruikt als museum en als cultureel centrum. Verder staat er in het centrum van Skopje de bijzondere kerk Sveti Spas. Deze kerk is deels onder de grond gebouwd. Als laatste mag het Fort Kale niet overgeslagen worden tijdens een bezoek aan Skopje. Vanuit dit fort heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de rivier.