Excursiereis Litouwen

Litouwen is een land met een rijke geschiedenis, prachtige natuur, aantrekkelijke steden en vele bezienswaardigheden. Litouwen is perfect voor een excursiereis, bovendien is Litouwen een relatief goedkope vakantiebestemming. Vergelijk hier de goedkoopste partners voor een bus- of vlieg excursiereis naar Litouwen!

Bekijk hier alle aanbieders naar Litouwen


Het land in feiten

Litouwen is een van de drie Baltische landen en ligt in noorden van Europa. Litouwen grenst aan Letland, Rusland, Polen, Wit-Rusland en de Oostzee. Het land heeft een oppervlakte van 65.300 km² en er wonen 3,5 miljoen mensen. De hoofdstad en grootste stad van Litouwen is Vilnius. Andere grote steden in het land zijn: Kaunas, Siaulliai, Klaipėda en Panevėžys. In Litouwen wordt betaald met de euro en spreken de inwoners Litouws.

Bezienswaardigheden in Litouwen

Litouwen Vilnius Stad

In Litouwen zijn prachtige bezienswaardigheden te bezoeken tijdens uw excursiereis. Zowel in als buiten de grote steden is veel te zien en te beleven. Ontdek de schitterende natuur, de prachtige architectuur in de steden, de historische binnenstad van Kaunas en de hoofdstad Vilnius.

Vilnius
In de hoofdstad van Litouwen staan veel prachtige bezienswaardigheden. Op dit moment kent Vilnius ruim 100 kerken. Ook kunt u een bezoek brengen aan het eeuwenoude Gediminas kasteel, de poort van het Morgenrood, de hoogste televisietoren van Europa en het Paleis van de Groothertog van Litouwen.

Kaunas
De twee na grootste stad van Litouwen heeft ook veel bezienswaardigheden om te bezoeken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de historische binnenstad, de negen forten rondom de stad en de vrijheidsboulevard. In Kaunas staat ook de grootste kerk van de Baltische staten.

Natuurparken
In Litouwen zijn vijf nationale parken opgericht om de natuur en de historische erfenis van Litouwen te beschermen. De natuur in deze parken is adembenemend. In het noorden ligt Nationaal Park Aukstaitija, in het westen liggen nationaal park Žemaitija en nationaal park Trakai en in het zuiden ligt het nationaal park Dzükija. Net onder de Baltische zee ligt het nationaal Park Kursiu Nerija. Samen hebben deze nationale parken een oppervlakte van 144.000 hectaren.

Natuurpark Litouwen

Eten in Litouwen

Voor Nederlanders is eten en drinken tijdens uw excursiereis Litouwen een paradijs. Alles is een stuk goedkoper dan in Nederland. Voor minder dan 10 euro kunt u van een uitgebreid diner genieten en voor 1 euro heeft u een halve liter bier. In de restaurants kunt u allerlei nationale gerechten bestellen, maar het is een aanrader om een traditioneel gerecht te proberen.

Saltibarsciai, Cepelinai, Balandeliai en Blynai zijn traditionele gerechten. Saltibarsciai is een koude bietensoep, Cepeliniai is een aardappelknoedel met gehakt, kaas en groente, Balandeliai zijn opgerolde bladeren van kool met vlees en rijst en Blynai is een aardappelpannenkoek met vlees. Ook is het een aanrader om een keer te gaan barbecueën. Dit is een traditie in Litouwen.