Excursiereis Japan

Bij Japan denken mensen snel aan sushi, manga’s en de Mount Fuij. Maar er is nog veel meer! Het land van de rijzende zon zit vol met tegenstellingen en verrassingen. In Japan zijn er veel metropolische steden, maar buiten deze steden is een adembenemende natuur met groene wouden, watervallen, vulkanen, bergen en meren.

Bekijk hier alle aanbieders naar Japan


Het land in feiten

Japan is een eiland staat in het oosten van Azië en is gelegen in de Grote Oceaan. Het land bestaat uit 6.852 eilanden en heeft een oppervlakte van 377.930 km². Hokkaido, Shikoku, Kyushu en Honshu zijn de grootste eilanden en nemen ongeveer 97% van het oppervlakte in beslag. De grootste stad en hoofdstad van Japan is Tokio. Het agglomeratie Groot Tokio is het grootste metropool van de wereld en er wonen ongeveer 30 miljoen mensen. In het hele land wonen ongeveer 127 miljoen inwoners. De officiële landstaal is Japans en er wordt betaald met de Japanse Yen.

Bezienswaardigheden in Japan

De meeste bezienswaardigheden liggen op de vier grootste eilanden: Hokkaido, Shikoku, Kyushu en Honshu en daar zal u vooral zijn tijdens uw excursiereis Japan. Ontdek de hypermoderne Shinkansen-treinen, de schilderachtige dorpjes, de Futurische bouwwerken en de rijke geschiedenis.

De moderne stad Tokio is een bruisende metropool die je niet mag missen tijdens een excursiereis. De moderne wolkenkrabbers worden afgewisseld met kleine eettentjes, winkeltjes en tempels. Imperial palace grounds is een van de mooiste plekjes van de stad. Dit is een park met uitkijktorens, boogbruggen, Japanse tuinen en een imperialistisch paleis. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Senso-ji tempel, de shrines Meiji Jingū en het kunstmatige eiland Odaiba. Vanaf hier kunt u ook een rit maken met de Shinkansen-treinen, eten in een van de 50.000 restaurants of winkelen in de winkelstraten en winkelcentra.

Op het eiland Honshu ligt de beroemde Mount Fuij. Dit is de hoogste berg van Japan en is 3776 meter hoog. In het gebied rond de berg kunt u perfect wandelen. Een bezoek aan deze berg kunt u combineren met de plaats Hakone. Deze plaats staat bekend om zijn warmwaterbronnen. Na een wandeling over de Mount Fuij kunt u in de warmwaterbronnen volledig tot rust komen. Er is ook de stad Nara, een keizerlijk stadje. Er staan eindeloos veel tempels en de beroemdste tempel is de Todaji. Bij deze tempel staat een bronzen Boeddhabeeld van 15 meter hoog. Een aantal van de tempels in het stadje staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Ook kunt u een bezoek brengen aan de stad Kyoto tijdens uw excursiereis naar Japan. Dit was de keizerlijke hoofdstad van het land en deze stad weet iedere bezoeker te imponeren. Het kan ook wel gezien worden als de hoofdstad van de Japanse cultuur. In de stad staan schitterende tempels, marktjes en zen-tuinen. In totaal zijn er ongeveer 1600 boeddhistische tempels, talrijke paleizen, 2000 religieuze plaatsen en 400 heiligdommen.

De Japanse keuken

Het hoofdingrediënt van de Japanse keuken is rijst. Naast rijst wordt er veel gebruik gemaakt van brood, noedels, vlees, vis, fruit en groente. De ingrediënten worden met zorg bereid. Een standaard Japanse maaltijd bestaat uit rijst, groente, vlees of vis en pickles. Voor het kruiden van het eten wordt vaak gebruikgemaakt van sojasaus. Bij de rijst wordt vaak zeewier gegeten. Bekende gerechten zijn sushi, sashimi, noedels en yakitori. Naast traditionele gerechten kunt u in Japan ook fastfood en westerse gerechten bestellen.