Excursiereis Ierland

Ierland is het land van de bekende producten Baileys, Irish Coffee, Murphy’s Stout, Guinness, Jameson Whiskey, maar ook van de bijzondere landschappen, authentieke dorpen, indrukwekkende bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis.

Bekijk hier alle aanbieders naar Ierland


Algemene informatie over het land

Ierland ligt in Europa en bestaat uit het gelijknamige eiland en de staat Noord-Ierland. Het gelijknamige eiland grenst aan de Atlantische Oceaan, de Ierse Zee, de Keltische Zee en het Sint-Georgekanaal. Noord-Ierland grenst ook nog aan het Verenigd Koninkrijk. Ierland telt circa 4,7 miljoen inwoners op 69.825 km² oppervlakte. De hoofdstad van Ierland is Dublin. De inwoners spreken Iers of Engels en ze betalen met de Euro.

Bezienswaardigheden in Ierland

Ierland heeft schitterende landschappen, bijzondere plekken, historische bezienswaardigheden, mooie stranden, pittoreske vissersdorpjes en unieke fiets- en wandelroutes.

Ierland Cliffs of Moher

Klippen van Moher
Deze klippen zijn een van de mooiste monumenten van het land en moet u dus zeker ook zien tijdens uw excursiereis Ierland. Bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht. De klippen zijn acht kilometer lang en liggen aan de westkust van Ierland. Het hoogste klif steekt ongeveer tweehonderd meter boven de Atlantische oceaan uit.

Dublin
De hoofdstad van Ierland heeft veel bezienswaardigheden om te bezoeken. Het bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Guinness Brouwerij. De brouwerij opende in de achttiende eeuw en groeide uit tot een nationaal drankje. Sindsdien is Guinness een bekend Iers biermerk. In deze voormalige brouwerij kunt u de Guinness Experience bezoeken.

Tijdens een rondleiding komt u alles te weten over het brouwproces van Guinness. In de toren van de brouwerij is een café gevestigd waar u een pint Guinness kunt drinken met een schitterend uitzicht over Dublin. Verder kunt u in Dublin nog een bezoek brengen aan Millenium Spire, het General Post Office, Dublin Castle, de oude havens, de kades van Dublin en verschillende parken tijdens uw excursiereis naar Ierland.

Brú na Bóinne
Dit is een archeologische vindplaats bij de rivier de Boyne en bevat een aantal Neolithische bouwwerken, waaronder de grafheuvels van Knowth, Dowth en Newgrange. Sinds 1993 staat Brú na Bóinne op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Ierland Natuur

Eten en drinken in Ierland

De meeste gerechten in de Ierse keuken bevatten vlees, groente en aardappelen. Typische Ierse gerechten bevatten boxty (een gevulde pannenkoek), kool, bacon en barm brack (cake-achtig brood). Als vlees wordt het meest lam, varken of rund gebruikt. Ook kunt u in Ierland schelp- en schaaldieren eten die van goede kwaliteit zijn. Ierland veel internationale bekende dranken. Over de hele wereld kan Jameson Whiskey, Baileys, Murphy’s Stout.