Excursiereis Gambia

Ontdek de exotische natuur, culturele pracht, tropische stranden en stralende zon tijdens een excursiereis naar de ‘the Smiling Coast of Africa’, oftewel Gambia. Het land heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in toerisme en begint zelfs populariteit te winnen als zonvakantie bestemming. Echter mag een bezoek aan de mooiste plekken van het land niet ontbreken, daarvoor is een excursiereis ideaal! Vergelijk op deze pagina diverse reisbureaus met goedkope excursies naar Gambia en vindt daarnaast veel informatie over het land.

Bekijk hier alle aanbieders naar Gambia


Informatie over Gambia

Gambia is een land in het westen van Afrika en grenst aan de Atlantische Oceaan en Senegal. Het land is ruim 250 kilometer lang, maar slechts tientallen kilometers breed. In totaal heeft het land een oppervlakte van 11.295 km. Het land ligt langs de Gambia-rivier en in Gambia wonen ongeveer 1,8 miljoen mensen. De hoofdstad is Banjul en dit is de tweede grootste stad van Gambia. De grootste stad van het land is Serekunda. De grootste religie van het land is de Islam en de officiële landstaal is Engels.

Bezienswaardigheden in Gambia

In Gambia zijn diverse historische bezienswaardigheden, mooie natuurparken, interessante musea en prachtige stranden te bezoeken.

James Island
James Island was het verzamelpunt van slaven tot het moment dat de slavernij werd afgeschaft. James Island en de vestingwerken herinneren ons aan de slavernijperiode. Deze plek staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en ligt langs de Gambia-rivier.

De Steencirkels van Senegambia
Steencirkels van Senegambia liggen aan de noordoever van de Gambia-Rivier. In dit gebied zijn diverse steencirkels te vinden. De steencirkels bij Wassu, Kerbatch, Wanar en Sine Ngayène staan op de UNESCO werelderfgoed lijst. De cirkels bestaan uit ongeveer 20 rechtop staande stenen met een hoogte van ongeveer twee meter.

Kachikally Crocodile Pool
De Kachikally Crocodile Pool ligt vlak bij de plaats Bakau en is een poel waar zo’n 80 krokodillen verblijven. De krokodillen krijgen voldoende eten, waardoor toeristen de krokodillen kunnen aaien.

De Gambiaanse keuken

De Gambiaanse keuken is niet zo heel bekend. De gerechten in de Gambiaanse keuken worden bereid boven open vuur en bevatten bijna alleen maar producten als kip, rijst, vis, pepers en pinda’s. De gerechten zijn allemaal vers en worden allemaal lokaal gevangen of geproduceerd. Bij een maaltijd wordt vaak Tapalapa, een Gambiaanse stokbrood, geserveerd. Yassa, Domoda en Benachin zijn populaire gerechten in Gambia.