Excursiereis Egypte

Een excursiereis naar Egypte heeft voor iedereen wat te bieden. Zonliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de badplaatsen en cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de culturele hoogtepunten van het land. Verder heeft Egypte andere prachtige bezienswaardigheden, een schitterende natuur en bruisende steden.

Bekijk hier alle aanbieders naar Egypte


Het land in feiten

Egypte ligt in het noordoosten van Afrika en heet officieel de Arabische Republiek Egypte. Bij deze republiek hoort ook het schiereiland Sinaï. Egypte grenst aan de Gazastrook, Israël, de Rode Zee, Soedan, Libië en de Middellandse Zee. Het land heeft een oppervlakte van 1.001.450 km² en er wonen circa 85 miljoen mensen. Het grootste deel van de inwoners woont rond de Nijl of in de grootste steden Caïro en Alexandrië. Egypte is lid van de Arabische Liga, de VN en de WTO.

Bezienswaardigheden in Egypte

Egypte Strand

Door de eeuwenoude geschiedenis kent Egypte veel bezienswaardigheden die u zeker wilt zien tijdens uw excursiereis Egypte. De bekendste bezienswaardigheden van Egypte zijn de wereldberoemde piramiden. De beroemdste piramide van Egypte is de Cheops in Gizeh. Dit is het enige wereldwonder van de zeven klassieke wereldwonderen dat bewaard gebleven is. De Tempels van Karnak is ook een populaire bezienswaardigheid in het land. De Tempels van Karnak bestaan uit een verzameling van tempels, uitgegraven muren en sfinxen. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Dal der Koningen, de Oase Siwa en Tempelcomplex van Abu Simbel. Het Dal der Koningen is een van de beroemdste archeologische plaatsen van Egypte. De Oase Siwa is een van de mooiste oases van het land en het Tempelcomplex van Abu Simbel bestaat uit twee imposante Egyptische tempels.

Verder kunt u een Nijlcruise maken tijdens uw excursiereis naar Egypte. Tijdens deze cruise komt u langs interessante plaatsen, zoals Aswan en Luxor. Ook is het een aanrader om te gaan duiken in de Rode Zee. In de Rode Zee zwemmen schitterende tropische vissen en het heeft een prachtig koraalrif. Bij de populaire badplaatsen is er een ruim aanbod aan duikscholen.

Eten en drinken in Egypte

Egypte Hotel

De Egyptische keuken is een mix van de Turkse, Griekse, Franse, Italiaanse, Perzische en Engelse keuken. De keuken is een mengelmoes van aangename ingrediënten. Aisj sjami met fuul is een Egyptische basismaaltijd. Deze maaltijd bestaat uit een wit of volkoren pitabrood met favabonen en deze bonen worden gepureerd gegeten. Koesjari is een mengeling van macaroni, rijst, uitjes, kikkererwten en linzen. De salata baladi is een boerensalade met peterselie, komkommer, tomaten en sla. Ook bestellen Egyptenaren vaak Mezze. Dit zijn kleine gerechten met brood.

De zoete thee Shai wordt het meest gedronken in het land. Ook koffie wordt veel gedronken en deze koffie is net als de thee zoet. Wanneer u een verfrissend drankje wilt bestellen, kunt u de vruchtensap Asir bestelen. Ook kunt u in Egypte alcohol bestellen, maar het is geen wijn- of bier land. Er zijn verschillende soorten bieren en wijnen in het land verkrijgbaar. Als u wat sterkers wilt proberen, is de Egyptische ouzo een aanrader.