Excursiereis Chili

Chili heeft een mooie aaneenschakeling van verschillende landschappen: woestijnen in het noorden, uitgestrekte ijsvelden en rijke valleien. Ook heeft Chili indrukwekkende steden, pittoreske dorpen en prachtige bezienswaardigheden. Deze ingrediënten maken Chili het ideale land voor een excursiereis, lees op deze pagina alles over dit schitterende land!

Bekijk hier alle aanbieders naar Chili


Het land in feiten

Chili is een land in Zuid-Amerika en heet officieel de Republiek Chili. Paaseiland, Desventuradaseilanden, De Juan Fernández-archipel en Sala y Gómez behoren ook tot de republiek Chili. Het land grenst aan Peru, Argentinië en Bolivia en heeft een oppervlakte van 756.102 km². De hoofdstad van Chili is Santiago, maar met ongeveer 600.000 inwoners is Puente Alto de grootste stad van het land. In totaal wonen er circa 17 miljoen mensen in Chili.

Bezienswaardigheden in Chili

Chili heeft veel bezienswaardigheden die u kunt bezoeken tijdens uw excursiereis. In 2011 is er een lijst opgesteld van de zeven nieuwe wereldwonderen. Paaseiland, een van de bekendste bezienswaardigheden van Chili, is net buiten de lijst op plek 8 geëindigd. Paaseiland is het meest bekend vanwege de moai: circa 6000 beelden van vulkanisch gesteente. Om deze beelden te beschermen is Paaseiland uitgeroepen tot nationaal park en staan de beelden op de UNESCO werelderfgoed lijst. Ook een bezoek aan het nationaal park Torres del Paine mag niet worden overgeslagen. In dit natuurpark vindt u woeste berggebieden, schitterende vergezichten en uitgestrekte gletsjers. De Valle Frances en de Grey gletsjer zijn een van de hoogtepunten van het park. Verder ligt in Chili de Atacama woestijn. Dit is een van de droogste woestijnen ter wereld en het heeft prachtig landschap.

De Chileense keuken

Tijdens uw excursiereis naar Chili zult u kennis maken met het Chileense eten en drinken. De Chileense keuken is een mix van de Spaanse, de Argentijnse en de traditionele Chileense keuken. Als ontbijt wordt vaak brood met beleg gegeten. Als beleg wordt vaak manjar gegeten. Dit is een topping met karamelsmaak. Bij het ontbijt wordt vaak koffie of thee gedronken. Op het platteland is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag en in de grote steden in het avondeten de belangrijkste maatlijd. Deze maaltijden worden bereid met onder andere vis, bonen, rijst en aardappelen. Vaak wordt er water of Chileense wijn bij gedronken. Pastel de Choclo, Empanadas en Tomaticán zijn typische Chileense gerechten. Pastel de Choclo is een vleespastei met mais, olijven en gehakt. Empanadas zijn kleine hapjes met een vulling. Tomaticán is een gerecht met lam, tomaat, oregano en olijven.