Excursiereis Canada

Canada is een veelzijdig land met een overweldigende natuur: bergen, watervallen, fjorden, rivieren, naaldbossen, landerijen, meren en stranden. Canada heeft het allemaal. Ook kunt u de andere prachtige bezienswaardigheden en de imposante steden bezoeken. Canada is de perfecte bestemming voor een excursiereis.

 

Bekijk hier alle aanbieders naar Canada


Het land in feiten

Canada is een land in Noord-Amerika en grenst aan de Verenigde staten, de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Noordelijke IJszee. Canada heeft een oppervlakte van 9.970.610 km² en is het een na grootste land ter wereld. De hoofdstad van het land is Ottawa en de grootste steden van Canada zijn Calgary, Vancouver, Toronto en Montreal. Er wonen ongeveer 35,6 miljoen inwoners in Canada. In dit land is zowel Engels als Frans de officiële taal en er wordt betaald met de Canadese dollar.

Bezienswaardigheden in Canada

Doordat Canada zo’n veelzijdig land is, zijn er een tal van bezienswaardigheden tijdens uw excursiereis. De bezienswaardigheden zijn door het hele land verspreid en allemaal even prachtig.

Tijdens een excursiereis naar Canada mogen de Niagara Watervallen niet overgeslagen worden. Deze bezienswaardigheid ligt in het Zuiden van Canada en is 52 meter hoog. De watervallen bestaan uit drie watervallen, waarvan er een op Canadees grondgebied ligt: de Horsehoe Watervallen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Banff National Park. Dit is een van de bekendste parken van Canada en maakt onderdeel uit van de Rocky Mountains. Lake Louise is de groot trekpleister van het park vanwege zijn turquoise kleur. Het toeristische plaatsje Banff is ook een aanrader. Hier kunt u de schitterende Valley of the Ten Peaks bezoeken of u kunt een bad nemen in de Upper Hot Springs Bron.

Naast de prachtige natuur heeft Canada ook imposante steden. Aan de westkust van ligt Vancouver en dit wordt gezien als een van de mooiste steden ter wereld. De stad is gelegen tussen de Rocky Mountains en de Stille Oceaan. In Vancouver zijn prachtige bezienswaardigheden, leuke winkelgelegenheden, restaurants, bars en voldoende accommodaties. In Vancouver kunt u een bezoek brengen aan de haven van Vancouver, de Capilano Suspension Bridge, China Town of de binnenstad Gastown. Wanneer u tot rust wilt komen of een wandeling wilt maken, kunt u terecht in een van de 180 stadsparken.

Aan de oostkust ligt Ottowa en deze stad wordt gekenmerkt door de topmusea, de prachtige parlementsgebouwen en de statige bebouwing. Een van de belangrijkste musea is de National Gallery of Canada. In dit musea hangt een gevarieerde collectie en er zijn veel meesterwerken te zien. Het Bytown museum vertelt de geschiedenis van Ottowa. Verder kunt u winkelen in een van de 70 winkelcentra of in een van de winkelstraten. Een aanrader is de peacetower. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

De Canadese keuken

De Canadese keuken is een mix van de Britse, Schotse, Amerikaanse en de Franse keuken. De Canadese gerechten worden klaargemaakt met zowel vis als met vlees en de vis en vlees is in het land van uitstekende kwaliteit. Verder wordt er veel zoete producten gegeten. Canada is de grootste producent van Maple Syrup. Ook zijn Canadese gek op taartjes, donuts en petit fours. Het ontbijt wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag, terwijl de lunch meestal een kleine, snelle snack is. Het avondeten is een belangrijke sociale aangelegenheid.