Excursiereis Boedapest

Boedapest is een schitterende stad in Hongarije. In de stad vindt u imposante gebouwen, indrukwekkende uitzichten en ontdekt u nog sporen van de Romeinse tijd. Boedapest wordt door veel mensen gezien als een van de mooiste steden van de wereld. Dit is de reden waarom u op deze pagina alle mogelijkheden vindt voor een excursiereis naar Boedapest, profiteer bovendien van het overzicht met de goedkoopste aanbieders!

Bekijk hier alle aanbieders naar Boedapest


Feiten en info over de stad

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en ligt in het noorden van het land. In Boedapest wonen 1,7 miljoen mensen en is daarmee de grootste stad van Hongarije. Boedapest is verdeeld in twee stadsdelen die gescheiden worden door de Donau. Buda ligt aan het westen van de Donau en Pest ligt aan het oosten. In Boedapest spreken spreekt men Hongaars. Tijdens uw excursiereis kunt u niet met euro’s betalen, maar met Hongaarse Forint.

Bezienswaardigheden in Boedapest

Tijdens uw excursiereis Boedapest kunt u een bezoek brengen aan diverse bezienswaardigheden. De Turkse badhuizen, de grotten, de indrukwekkende gebouwen, Romeinse opgravingen, musea en de stadsparken zijn allemaal adembenemend. Alle bezienswaardigheden staan als verzameling op de UNESCO werelderfgoedlijst. De onderstaande bezienswaardigheden mogen echt niet overgeslagen worden tijdens uw excursiereis.

Boedapest Paleis

De Burchtheuvel

Op een van de heuvels van het stadsdeel Buda staat een burcht uit de 13de eeuw. Deze burcht was zeven eeuwen het koninklijk paleis van Hongarije. Nu zitten er in de burcht drie musea en kunt u wandelen door het grottenstelsel.

De bruggen van de stad

De stadsdelen Buda en Pest zijn door bruggen over de Donau met elkaar verbonden. De negen bruggen hebben ieder een unieke uitstraling. Ook heb je vanaf de bruggen een prachtig uitzicht over de stad. De oudste brug over de Donau is de Kettingbrug.

De grotten

Onder de stad ligt een grottenstelsel van ongeveer 30 kilometer. Al deze grotten zijn gevormd door warmwaterbronnen. De badhuizen in de stad kregen door deze bronnen warm water. De langste grot van de stad is de Pálvögy druipsteengrot.

Boedapest Kasteel

 

 

De Hongaarse cultuur

Hongaren zijn gastvrije mensen en dit merkt u in de restaurants en winkels. De restaurants zijn sfeervol ingericht. Hongaren besteden veel aandacht aan eten en drinken.

De keuken in Hongarije

Probeer tijdens uw excursiereis eens een traditionele Hongaarse gerechten. Bestel eens een Goulash, een vleesschotel met soep of een Kolblász, een gekruide varkenssalami. Als toetje kunt u gerust een Dobos-taart bestellen. Dit is een biscuittaart met chocolade, karamel en hazelnoten.