Excursiereis Bloemenriviera

De Italiaanse Bloemenriviera is een van de mooiste gebieden in Italië. Jaarlijks organiseren reisorganisaties de leukste excursiereizen naar de Bloemenriviera. In dit artikel behandelen we de mogelijkheden voor een reis naar deze prachtige bestemming en hoe de reizen eruit zien.

Bekijk hier alle aanbieders naar de Bloemenriviera


Een busreis naar de Italiaanse Bloemenriviera

Een groot aantal reisorganisaties bieden bus excursiereizen aan naar de Bloemenriviera, voorbeelden zijn: Peter Langhout Reizen, Kras Reizen en Effe weg.nl.

De busreizen duren gemiddeld 10 dagen en starten altijd in Nederland.  Uw excursiereis gaat van start via Frankrijk naar Italië. Elke dag zit u een aantal uur in de bus en vertrekt u van plaats naar plaats. Er staan bij sommige plaatsen leuke excursies op het programma zoals bezoekjes aan olijfolieperserijen en markten. Uiteraard heeft u ook regelmatig zelf de mogelijkheid om een stad of plaats te ontdekken zoals het imposante Monaco of schitterende Genua.

De reisorganisaties die reizen aanbieden naar de Bloemenriviera hebben allen een eigen programma voor de reis. Zo combineren sommige organisaties de reis  met een bezoek aan de Côte d’Azur, dit is het geval bij Effeweg.nl. Andere organisaties zoals Peter Langhout kiezen voor uitstapjes naar Monaco en Genua.

Bloemenriviera Strand

De verzorging tijdens uw excursiereis

De meeste reisorganisaties bieden een excursiereis Bloemenriviera aan op basis van halfpension. Dit wil zeggen dat u in alle hotels een ontbijt en diner krijgt. De lunch moet u over het algemeen zelf verzorgen, tijdens uw reis krijgt u hier echter genoeg tijd voor!

Voorbeelden van excursiereizen naar de Bloemenriviera zijn:

  • 10 dagen busreis Bloemenriviera
  • 10 dagen excursiereis Italiaanse Bloemenrivièra en Côte d’Azur
  • 13 dagen busreis Venetië en Bloemenriviera
  • 23 dagen busreis rondreis Europa

Bezienswaardigheden

Tijdens uw reis naar de Bloemenriviera zult u kennis maken met het echte Italie en langs een groot aantal schitterende plekken gaan. Wij bespreken alvast graag de absolute hoogtepunten van een excursiereis naar de Bloemenriviera:

Portofino
Portofino is misschien wel het mooiste gedeelte van de Italiaanse Bloemenriviera. Het haventje van de stad wordt door kenners gezien als een van de mooiste plekken van Italie. In Portofino kunt u genieten van gezellige winkelstraatjes, schitterende natuur en een groot aantal terrasjes. De meeste reisorganisaties hebben vanwege de schoonheid van Portofino ook een hotelovernachting gepland in dit plaatsje.

Genua
De stad Genua is een van de blikbangers tijdens uw reis naar de Italiaanse Bloemenriviera. De hoofdstad van de regio Ligurie is ook de grootste havenstad van Italie. Tijdens uw reis krijgt u een rondleiding door de schitterende pittoreske stad. Genua heeft een groot aantal bezienswaardigheden, voorbeelden hiervan zijn het prachtige plein Piazza de Ferrari, de Genoa Cathedral en Palazzi dei Rolli. Na de rondleiding heeft u ook nog even tijd om zelf te genieten van het Genua.

Bloemenriviera Zee

Monaco
Monaco is een dwergstaatje naast Frankrijk dat wereldwijd bekend staat om zijn luxe. De badplaats heeft een haven met een groot aantal imposante jachten, staat bekend om het wereldberoemde Monte Carlo casino en heeft een schitterend oud stadscentrum. Ook de kathedralen zijn goed vertegenwoordigd in Monaco! Tijdens uw reis maakt u een rondleiding onder leiding van een gids in deze schitterende dwergstaat.

Eten en drinken in Italië

De meeste Nederlanders denken de Italiaanse keuken goed te kennen, toch blijkt dit vaak niet altijd het geval! Uiteraard worden er veel pasta’s, pizza’s, lasagnes en ravioli geserveerd. Toch is de bereidingswijze in Italië toch vaak net even iets anders! Dit komt omdat de Nederlanders gerechten eigenlijk een beetje hebben aangepast, waardoor het voor ons nu heel normaal is. Laat u daarom tijdens uw excursiereis Bloemenriviera toch nog een beetje verassen door de heerlijke gevarieerde gerechten uit de Italiaanse keuken!