Excursiereis Berlijn

Een excursiereis naar Berlijn is een onvergetelijke ervaring. De stad biedt veel verschillende mogelijkheden. In Berlijn kunt u bezienswaardigheden bezoeken, cultuur en geschiedenis proeven, winkelen en lekker eten en drinken. Er worden een groot aantal bus excursiereizen naar de Duitse hoofdstad georganiseerd. Op deze pagina vindt u meer over Berlijn en de goedkoopste aanbieders voor een leuke reis naar deze stad.

Bekijk hier alle aanbieders naar Berlijn


De stad met een rijke geschiedenis

Berlijn is de grootste stad van Duitsland en tevens de een na grootste stad van Europa. In Berlijn wonen ruim 3,5 mijljoen mensen. Van 1949 tot 1989 was Duitsland en Berlijn opgedeeld in twee delen: de DDR en de BDR. Deze twee delen werden van elkaar gescheiden door de Berlijnse muur. Na de hereniging van Duitsland werd Berlijn de hoofdstad. Alle bezienswaardigheden en belangrijke gebouwen hebben hun eigen verhaal. Berlijn heeft veel prachtige parken en het heeft een stadsstrand.

Berlijn Kanaal

Bezienswaardigheden van Berlijn

Een excursiereis naar Berlijn heeft veel verschillende bezienswaardigheden te bieden. De belangrijkste bezienswaardigheid van Berlijn is de Berlijnse Muur. Bij East side Gallery en bij het Postdamer Platz kan nog een deel van de muur bekeken worden. Checkpoint Charlie is het oude wachtershuisje van de Berlijnse muur. De Brandenburger Tor is de belangrijkste poort van Berlijn en diende vroeger als stadspoort.

De Berliner Dom, het Rijksdaggebouw en de gedächtniskirche zijn beroemde bezienswaardigheden in het centrum. Slot Charlottenburg is een prachtig paleis net buiten de stad. Berlijn heeft ook de grootste botanische tuin van Europa en een uitgebreide dierentuin. Ook zijn er genoeg musea te bezoeken in Berlijn, zoals het DDR-Museum, het Mauermuseum en het Currywurst Museum.

Berlijn Arc

De excursiereizen naar Berlijn

Verschillende reisorganisaties bieden bus excursiereizen aan naar Berlijn. De excursiereizen naar Berlijn zijn inclusief overnachting, vervoer en excursies. Alleen de entreegelden van optionele excursies zijn vaak exclusief. U kunt kiezen uit diverse reizen met verschillende programma’s. Zo kunt u naast Berlijn nog meer zien van Duitsland of is het uiteraard mogelijk om alleen de hoofdstad van Duitsland te bezoeken. Onze partners beschikken over Nederlandse reisleiding. De hotels zijn van alle gemakken voorzien en de hotelkamers hebben een douche en een toilet!

Hieronder een overzicht van diverse reizen naar Berlijn:
Effe weg.nl
– Najaarsaanbieding 4 dagen Berlijn
– Excursiereis 5 dagen Berlijn en Polen
– Singlereis Kerst 5 dagen Berlijn

OAD Reizen
– Busreis Stedenstunt Berlijn
– Busreis Kerstshoppen Berlijn

Peter Langhout:
– 4 dagen busreis Berlijn
– 5 dagen Kerstmarkten Berlijn en Potsdam

Kras:
– Busreis Duitsland – Voordeelreis Berlijn – 4 dagen
– Busreis Duitsland – Berlijn & Potsdam
– Kerst in Berlijn – Sorat Hotel Ambassador

Winkelen in de Duitse hoofdstad

In Berlijn kan uitgebreid gewinkeld worden. De meeste winkels liggen aan de Kürfurstendam, de grootste winkelboulevard van Berlijn. Het KaDeWe, Kaufhaus des Westens, is het grootste warenhuis van de stad. Aan de Friedrichstrasse bevinden zich voornamelijk exclusieve winkels, zoals Gucci en Breitling. Aan het Alexander Platz ligt een winkelcentrum met 180 winkels.