Excursiereis België

Niet veel mensen zullen bij een bestemming voor een excursiereis aan onze zuiderburen denken. Toch is België een geweldige bestemming. In België zijn prachtige gebouwen met veel historie, levendige steden, een veelzijdig landschap, schitterende natuur en een imposante kustlijn.

Wat dacht u bijvoorbeeld van steden als Brussel, Gent, Antwerpen en Brugge of de landschappen van de Belgische Ardennen. Tijdens een excursiereis naar België kunt u het beste van onze zuiderburen ontdekken en kunt u tevens genieten van de heerlijke Belgische lekkernijen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende excursies naar België en goedkope aanbieders die u graag verder helpen bij het vinden van een leuke reis.

Bekijk hier alle aanbieders naar België


Het land in feiten

België ligt in het westen van Europa en grenst aan Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. België heeft een oppervlakte van 30.528 km² en ongeveer 11 miljoen inwoners. De hoofdstad van België is Brussel. Andere grote steden in België zijn: Antwerpen, Leuven, Mechelen en Luik. In België worden officieel drie talen gesproken: Nederlands, Frans en Duits.

Bezienswaardigheden van België

Tijdens uw excursiereis België zijn veel bezienswaardigheden te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken. In België staan meer dan 800 kastelen en het land telt ongeveer 100 musea. De steden zijn prachtig en staan vol met historische gebouwen. Ook de parken en bossen zijn een ware bezienswaardigheid.

Belgie Kanaal

Atomium
Het meest bezochte bezienswaardigheid van het land is het Atomium. Het Atomium is het hoogstandje van Brussel. Het Atomium is gebouwd in 1958 voor de Wereldtentoonstelling en ontworpen door André Waterkeyn. Het Atomium kan zowel van buiten als van binnen bewonderd worden. Vanaf de bovenste bol heeft u een prachtig uitzicht over Brussel.

Brugge
Brugge is een stad in West-Vlaanderen en heeft ongeveer 120.000 inwoners. In Brugge zijn een tal van bezienswaardigheden te bezoeken. Het hele historische centrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. In Brugge vindt u diverse kerken, musea, sfeervolle pleinen en overgebleven stadspoorten.

Bierbrouwerijen
België staat bekend om zijn bieren. In België zijn dan ook veel bierbrouwerijen te vinden. Een bierbrouwerij bezoeken is een geweldig dagje uit voor uw excursiereis naar België. De meeste bierbrouwerijen staan open voor bezoek. In veel kleine bierbrouwerijen kunt u nog zien hoe bier wordt gebrouwd op een ouderwetse methode.

Belgie Arc

Eten en drinken in België

De Belgische keuken staat bekend om de bourgondische levenshouding. Vooral de Frieten, de wildgerechten en de Gentse waterzooi zijn de reputatie voor deze keuken. Ook staat België bekend om de chocolade en de pralines (Belgische bonbons). Bekende Belgische chocolademerken zijn: Godiva, Neuhaus en Leonidas. Wat natuurlijk ook niet vergeten mag worden, zijn de Belgische bieren. België kent 365 verschillende bieren.