Een excursiereis door Bangkok

Met alle omwonenden meegerekend heeft Bangkok zo’n 15 miljoen inwoners, het is hét cultuurgebied van Thailand en een stad die altijd bruist. Ja, Bangkok is een indrukwekkende plaats. Niet alleen is het de hoofdstad van Thailand, het is tevens de grootste stad. Bangkok mag dan eigenlijk ook niet ontbreken tijdens uw Thailand vakantie. In dit artikel gaan we het hebben over de mogelijkheden voor een excursiereis naar Bangkok en presenteren we de goedkoopste aanbieders.

Bekijk hier alle aanbieders naar Bangkok


Bezienswaardigheden tijdens een excursiereis Bangkok

Bangkok bestaat uit enorm veel culturele bezienswaardigheden, maar ook los van deze bezienswaardigheden kun je dagen doorbrengen in Bangkok door te slenteren over de vele marktjes, door de winkelcentra, door fietstochten te maken of door bijvoorbeeld tripjes te maken in een Tuktuk of een watertaxi. Het kan allemaal.

Bangkok is een zeer diverse stad

Een mix tussen modern en klassiek, authentiek en commercieel. Iedere reiziger die door Azië trekt moet een keer in Bangkok geweest zijn.

Als je voor het eerst in Bangkok aankomt, is het mogelijk even wennen. Het chaotische verkeer, de afwisseling tussen enorme wolkenkrabbers en kleine houten huisjes, de overheersende stadsgeuren en de enorme mensenmassa zorgen bij velen voor een tijdelijke cultuurshock tijdens een excursiereis door Thailand. Toch duurt deze vaak maar kort.

De culturele straat

Khao San Road is de straat waar een enorme invloed is vanuit verschillende culturen, die allemaal samenkomen in deze straat. De straat is bestaat uit goedkope guesthouses, bucket-bars, straatverkopers, streetfood-karretjes, live muziek, bedelaars, kleding- en elektronica winkeltjes en noem het maar op. Alles is in deze straat te koop en je komt er wellicht zelfs een bekende tegen.

The Grand Palace

Voor iedereen die echt van de Thaise cultuur wil proeven, is een bezoek aan The Grand Palace bijna een must. Tussen 08.30 en 15.30 uur heb je de mogelijkheid dit indrukwekkende paleis te bezoeken. Het kan er wel aardig druk zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Tevens is er vanaf dit paleis de mogelijkheid om de Reclining Buddha op te zoeken. Dit ligt op loopafstand van The Grand Palace. In deze tempel vind je een van de grootste Boeddha’s ter wereld.

De grootste openlucht markt in Zuidoost-Azië

Elke zaterdag en zondag is de Chatuchak Weekend Market geopend. Deze markt bestaat uit meer dan 2000 kraampjes en is gerust de grootste markt van Zuidoost-Azië te noemen. Op deze markt komt ook veel van de lokale bevolking naartoe. Dus als je echt wat mee wilt krijgen van de lokale bevolking, dan is deze markt een aanrader tijdens jouw rondreis door Thailand.

Lumphini Park

Even tot rust komen. Bangkok is een drukke en chaotische stad. Ondanks dat het nog zo’n prachtige ervaring is, is het soms prettig even wat rust te pakken. Het Lumphini Park is een ideale plek om even rustig wat tijd door te brengen. Het is een prachtig park dat veel rust uitstraalt, bestaande uit mooie vijvers, grasvelden, schaduw en prachtige palmen.

Winkelen

Voor velen ook niet onbelangrijk is de mogelijkheid om eindeloos te shoppen, tijdens een excursiereis Bangkok zijn hier genoeg mogelijkheden voor. In het programma van onze geselecteerde partners is genoeg ruimte om zelf op pad te gaan en bijvoorbeeld heerlijk te shoppen.

Er zijn diverse winkelcentra waar je letterlijk alles kunt kopen. De bekendste en goedkoopste van deze centra is MBK. MBK bestaat uit zes verdiepingen waar werkelijk alles te koop is. Als het er hier niet is, dan is het er nergens. Het grootste winkelcomplex is Central World en eigenlijk is ook hier vrijwel alles te koop.

Verder zijn er diverse markten. De Pratunam Market ligt naast Siam Square en deze is dagelijks geopend. Je vindt er goedkope kleding, parfums, horloges en nog veel meer. In het weekend is de Rot Fai Market super leuk om heen te gaan. Het is een Vintage markt gelegen naast een verlaten spoor en een treinstation. Het is echt een aanrader hierheen te gaan.

Vervoer in Bangkok

Wat mogelijk een van de leukste manieren van reizen door Bangkok is, is met een rivierboot. Rivierboten zijn erg goedkoop en je kan er bijna door heel de stad gemakkelijk op eentje terecht. Je betaalt altijd een vast bedrag, en dus maakt het niet uit welke halte je moet hebben.

Je kunt uiteraard per bus reizen, maar zoals gezegd is Bangkok een erg drukke stad. Het kan dus weleens even duren voor je op je bestemming bent, en je moet voorzichtig zijn met uitstappen, omdat de bussen soms net niet helemaal stilstaan en je uit moet kijken voor tegenliggend verkeer.

Je kan ook reizen per Tuktuk of taxi.

Op ieder moment van de dag zijn ze te vinden en kan je goedkoop naar je bestemming reizen. Een tip is wel bij het nemen van de Tuktuk dat je van tevoren een prijs afspreekt om problemen te vermijden. Chauffeurs beweren weleens dat ze je voor een klein bedrag ergens heen kunnen brengen, maar kunnen brengen je vaak naar een winkel in de hoop dat je er iets koopt. Zij ontvangen namelijk vaak commissie van sommige winkel als jij dan daadwerkelijk iets koopt. Het is niks gevaarlijks, maar het kost je veel tijd.

Taxi’s zijn wat dit betreft veel betrouwbaarder, maar zorg er wel altijd dat ze de meter aanzetten voordat je instapt. Willen ze dit niet, zeg dan weer vriendelijke bedankt en neem een andere taxi. Boos worden heeft geen zin en maakt in Thailand de situatie ingewikkeld. Probeer ook het spitsuur in de ochtend en de vroege avond te vermijden. Je kunt dan beter achterop springen bij een motortaxi of de Skytrain nemen.

Verblijf in Bangkok

Het aanbod van accommodaties is heel divers in Bangkok. Van super luxe hotels tot basic guesthouses. In de georganiseerde excursiereizen Bangkok van onze partners zul je veelal overnachten in goed aangeschreven hotels met behoorlijke luxe. Het is een aanrader om in de reisbeschrijvingen van onze partners goed de voorwaarden van verblijf en eten door te nemen.

Mocht je liever op individuele excursiereis in Bangkok gaan, dan is de wijk rondom Khao San Road een aanrader, hier zijn de meeste goedkope hostels te vinden. Maar aangezien het in deze straat altijd erg druk is, is het voor jouw nachtrust wellicht aan te raden om een accommodatie in één van de zijstraatjes te nemen. Thailand is goedkoop, dus is het geen overbodige luxe om lekker in een luxe hotel te slapen.