Excursiereis Argentinië

Argentinië is het land van de tango, de pampa’s en natuurlijk onze Maxima. Verder heeft Argentinië indrukwekkende vergezichten, imposante gletsjers, een spectaculair landschap en fantastische steden. Alle ingredienten zijn aanwezig voor een fantastische excursiereis! Op deze pagina van Excursiereizen.org vindt u veel leuke wetenswaardigheden voor een reis naar het veelzijdige Argentinië. Verder worden de goedkoopste aanbieders voor een excursiereis naar dit land gepresenteerd!

Bekijk hier alle aanbieders naar Argentinië


Algemene informatie over Argentinië

Argentinië is een land in Zuid-Amerika en grenst aan Brazilië, Paraquay, Bolivia, Uruquay en Chili. Argentinië is met van 2.780.400 km² een van de grootste landen ter wereld. In het land wonen circa 42 miljoen inwoners en de meeste mensen wonen in de hoofdstad Buenos Aires. Andere grote steden zijn: Córdoba, La Matanza, Rosario en Lomas de Zamora. De inwoners spreken Spaans en Argentinië is het grootste Spaanstalige land.

Bezienswaardigheden van het land

Tijdens uw excursiereis Argentinië zijn bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken. Argentinië is een van de mooiste landen ter wereld en dit ziet u terug in de bezienswaardigheden.

Argentinie Natuur

De watervallen van Iguazú
De watervallen van Iguazú zijn de grootste watervallen ter wereld. Dit imposante natuurmonument is verspreid over 270 meter en bestaat uit 275 watervallen. De watervallen zijn omringd door een tropische jungle en maken deel uit van nationale parken. De watervallen liggen in het noorden van Argentinië tegen de grens van Brazilië aan.

Perito Moreno
Dit is een van de bekendste gletsjers van Argentinië en het is de enige gletsjer ter wereld die nog groeit. Wanneer er een stuk ijs afbreekt, veroorzaakt dit grote golven en dit levert een geweldig beeld op.

Buenos Aires
De hoofdstad van Argentinië heeft prachtige bezienswaardigheden. Deze bezienswaardigheden liggen door de hele stad verspreid. Overal in de stad kunt u monumenten, historische gebouwen, standbeelden en kleurrijke parken bewonderen. De Catedral Metropolitana de Buenos Aires (katholieke kathedraal), Casa Rosada (werkplek van de president van Argentinië) en Nationaal Congres (paleis) zijn een bezoek waard. De Avenida 9 de Julio is de grootste straat van de wereld en hier staat het monument Obelisco de Buenos Aires.

Argentinie Dorp

Het Argentijnse eten

De Argentijnse keuken is beïnvloed door de Spaanse, Nederlandse, Italiaanse, Ierse, Engelse, Zwitserse, Franse en Duitse keuken. In veel gerechten zit vlees, mais of aardappel verwerkt. Het ontbijt is vaak simpel en bestaat uit een croissant of geroosterde toast. Bij het ontbijt wordt voornamelijk koffie of thee gedronken. Als avondeten worden veel vleesgerechten gegeten. Er worden onder andere veel biefstukken en karbonades gegeten.

Als bijgerecht wordt er vaak aardappel en groente gegeten. Bij het vlees wordt Chimichurri, een saus met pitte kruiden, vaak geserveerd. Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen op een excursiereis Argentinië. Het land kent veel druivensoorten en is een van de grootste wijnlanden ter wereld.