Excursiereis Andalusië

Andalusië heeft voor ieder wat wils: historische steden, een schitterende flora en fauna, witte zandstranden, prachtige bezienswaardigheden en veel sportmogelijkheden. Bekijk op deze pagina de mooiste excursiereizen naar het bijzondere Andalusië!

Bekijk alle aanbieders met excursiereizen naar Andalusië


Feiten over Andalusië

Andalusië is een autonome regio van Spanje en ligt in het Zuiden van Spanje. Andalusië grenst aan Portugal, de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee, Gibraltar en aan de autonome regio’s Extremadura, Murcia en Castillië-La Mache. Andalusië is verdeeld in acht provincies: Almeria, Córdoba, Granada, Sevilla, Huelva, Jaén, Cádiz en Málaga. Andalusië heeft een oppervlakte van 87.598 km² en er wonen ongeveer 8,4 miljoen mensen. De grootste stad en hoofdstad van Andalusië is Sevilla.

Bezienswaardigheden in Andalusië

Tijdens een excursiereis Andalusië zijn er prachtige bezienswaardigheden om te bezoeken. Tijdens een bezoek aan Andalusië mag een bezoek aan de hoofdstad Sevilla niet overgeslagen worden. In Sevilla vindt u het stierenvechtmuseum Plaza de Toros, het enige Flamenco museum ter wereld, het koninklijk paleis Alcázar, het paleis Casa de Pilatos en de grootste gotische kathedraal van de wereld. Verder zijn er diverse parken waar u kunt wandelen en uitrusten. In de winkelstraten kunt u uitgebreid winkelen en er zijn diverse restaurants en bars.

Andalusie Kasteel
Ongeveer 150 kilometer van Sevilla ligt de stad Córdoba. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum en middenin het centrum staat de kathedraal Mezquita. Vroeger was deze kathedraal een moskee. Het centrum en de kathedraal staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook de stad Granada is een aanrader. In deze stad bevindt zich het Alhambra, een gigantisch paleis vol met overblijfselen van de katholieke en Moorse cultuur. De Alhambra is een van de beroemdste monumenten van Spanje. Ook is het centrum een van de best bewaard gebleven Almohaden stadsplanning. Verder staat in Granada het Klooster van Hiëronymus, het Paleis van Karel V, de Koninklijke Kapel en de Kathedraal van Granada. Dit is een van de grootste kathedraal ter wereld.

Verder liggen in Andalusië de populaire stranden van de Costa de la Luz en de Costa del Sol. Deze stranden zijn het hele jaar door druk bevolkt en u kunt hier zonnen, zwemmen en relaxen. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een excursiereis naar Andalusië. Er zijn in totaal negentig golfbanen met 18 holes. In de Sierra Nevada kunt u in de zomer wandelen en in de winter skiën.

Het eten in Andalusië

Andalusie Stad

Andalusië kent veel streekgerechten en zijn een mix van diverse culturen. Veel gerechten werden van oorsprong bereid op een eenvoudige kookpot en dit heeft er voor gezorgd dat er veel stoofgerechten en eenpansgerechten op het menu staan. De koude soep Gazpacho is een specialiteit voor heel Andalusië. Ook de tapas zijn ontzettend populair in deze regio, met name de croquetas con jamon(kroketten met ham en een soort bechamelvulling) en de tortilla(een Spaanse omelet met aardappel, ei en ui) zijn gerechten die u zeker geprobeerd moet hebben. Verder kent Andalusië diverse soorten ham, die het proberen waard zijn.