Excursiereis Albanië

Albanië heeft door de bijzondere ligging haar eigen karakter volledig weten te behouden. Ontdek dit prachtige land tijdens een excursiereis naar Albanië en zie de rijke geschiedenis, de adembenemende natuur en de buitengewone steden. Excursiereizen.org heeft voor u de goedkoopste aanbieders verzameld en biedt veel nuttige informatie aan over het schitterende Albanië. Laat u verassen door het veelzijdige land!

Bekijk hier alle aanbieders naar Albanië


Het land Albanië

Albanië is een republiek en hoort bij het Balkanschiereiland. Het land grenst aan Kosovo, Macedonië, Griekenland, Montenegro en de Ionische en Adriatische Zee. De grootste stad en hoofdstad van de republiek is Tirana. In Albanië wonen ruim 3,6 miljoen mensen en het heeft een oppervlakte van 28.748 km². De Albanese munteenheid is Lek en de enige officiële taal van de republiek is Albanees.

Bezienswaardigheden in Albanië

Tijdens uw excursiereis Albanië zijn diverse bezienswaardigheden te bezoeken. De grootste bezienswaardigheden staan op de UNESCO werelderfgoed lijst: de archeologische vindplaats Butrint en het historische centra van de Gjirokastër en Berat. Op de archeologische vindplaats Butrint is een Griekse stad gevonden. Deze Griekse stad was vroeger een Illyrische stad, maar is ook in de handen geweest van de Romeinen, Venetianen en Grieken en het was onderdeel van het Byzantijnse Rijk. Op deze vindplaats kunt u ook een basiliek uit de zesde eeuw, een Venetiaans kasteel en een Akropolis bezoeken.

De historische centra van Gjirokastër en Berat stammen uit de 13e eeuw en zijn goed bewaard gebleven. De gebouwen in de centra hebben een Ottomaanse bouwstijl.
Verder is er in Albanië nog een aantal kleinere bezienswaardigheden. Shkodër wordt gezien als een van de oudste steden van Europa en Dürres heeft de belangrijkste en grootste haven van de stad.

De hoofdstad Tirana
De hoofdstad van Albanië heeft ook prachtige bezienswaardigheden om te bezoeken. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Skanderbegplein, De Et’hem Bei-Moskee en diverse musea. In Tirana zitten ook veel restaurants, cafés en winkels, waar u zichzelf uren kunt vermaken.

Eten en drinken in Albanië

De Albanese keuken is voornamelijk beïnvloed door de Turkse keuken. In de bakkerijen zijn veel typische Turkse lekkernijen te vinden. Toch is de Albanese keuken ook beïnvloed door de Griekse keuken. In de gerechten worden onder andere feta en olijven gebruikt. Albanezen ontbijten vaak met brood, jam en een omelet. Bij de lunch en het diner worden voornamelijk vleesgerechten of pastagerechten gegeten. Bij een maaltijd wordt gewoonlijk wijn of bier gedronken. Ook wordt het nationale drank Raki, een sap van pruimen of druiven, vaak besteld.