Bus excursiereis Zwarte Woud

De riviervalleien, de prachtige bossen, de wijngaarden, de bijzondere plekjes, de hoge bergtoppen en de panoramische uitzichten maken de Zwarte Woud tot een ideale bestemming voor een excursiereis. Er zijn daarom veel reisorganisaties die mooie busreizen aanbieden naar het Zwarte Woud. Excursiereizen.org heeft voor u een lijst gemaakt met alle aanbieders voor een prachtige reis naar het Zwarte Woud. Daarnaast vindt u op deze pagina meer informatie over het gebied in Duitsland!

Bekijk hier alle aanbieders naar het Zwarte Woud


Informatie over het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een gebied in het zuidwesten van Duitsland. Het Zwarte Woud is een middelgebergte en is een bosrijk gebied. Het gebied ligt in de deelstad Baden-Württemberg aan de Franse grens. De Feldberg is met 1493 meter de hoogste top van het gebied. Het gebied heeft een lengte van 160 kilometer en is tussen de 30 en 60 kilometer breed.

Bezienswaardigheden Zwarte Woud

Zwarte Woud Kasteel

Het Zwarte Woud heeft veel bijzondere natuur en plekjes. De natuur in het Zwarte Woud is indrukwekkend en bestaat voornamelijk uit sparren- en dennenbomen. Door de natuur kunt u uren wandelen en komt u volledig tot rust. Ook de steden, de bergmeren en de hoge toppen zijn schitterend.

Triberger Watervallen
In de plaats Triberg vindt u 7 watervallen die samen een lengte hebben van 163 meter. Ze eindigen in de Donau en zijn één van de hoogste watervallen van Duitsland.

Freiburg
Freiburg wordt beschouwd als de hoofdstad van het Zwarte Woud en heeft een schitterend oud stadscentrum. De binnenstad heeft veelzijdige bezienswaardigheden waar u de hele dag zoet mee bent. U kunt een bezoek brengen aan de kerk Freiburger Münster, het handelscentrum, het Augustinermuseum en het oude stadcentrum. Ook de Bächle is een aanrader. Dit zijn smalle goten, gevuld met stromend water die door de hele stad lopen.

Zwarte Woud Meer

Eten en drinken in het Zwarte Woud

Een van de bekendste taarten ter wereld is de Schwarzwalder kersentaart. Hoewel deze taart niet oorspronkelijk uit het Zwarte Woud komt, kunt u deze heerlijke taart wel bestellen in de vele horecagelegenheden. Het gebied is een wijngebied en er worden heel wat soorten wijn te proeven. Brägele (een gebakken aardappel met een rundvleessalade), Flammkuchen (dunne pizza met uien, ham en crème fraîche) en Hartige Vesper (een snack met bloedleverpost) zijn typische gerechten uit het Zwarte Woud.