Excursiereizen vergelijken

Excursiereis Normandië

In de wereldgeschiedenis heeft Normandië een belangrijke rol gespeeld. Voor veel toeristen is dit de reden om deze regio te bezoeken. Toch heeft Normandië u nog veel meer te bieden: de schitterende landschappen, bezienswaardigheden en een Normandische cultuur.

Vergelijk alle excursiereizen naar Normandië

Bus excursiereizen

Feiten over Normandië

Normandië is een regio in het Noordwesten van Frankrijk en ligt aan het Kanaal tussen Bretagne en Picardië. De regio heeft een oppervlakte van 30.100 km2 en bestaat uit Haute-Normandië en Basse-Normandië. In deze twee provincies zijn er 3232 gemeenten. Caen is de grootste stad in Basse-Normandië en Rouen is de grootste stad in Haute-Normandië. In de hele regio wonen ongeveer 3,4 miljoen mensen.

Bezienswaardigheden in Normandië

Deze bezienswaardigheden in Normandië zijn een aanrader:

  1. Pont de Normandie: Deze tuibrug wordt gezien als een van de meest indrukwekkende bruggen ter wereld en overspant de Seine. De brug is een onderdeel van de route als u langs de kust rijdt.
  2. Rouen: Dit is een stad in het zuiden van de regio en heeft een schitterend centrum met vakwerkhuizen, sfeervolle straatjes en bezienswaardigheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Palais de Justice, de Place de Vieux-Marchë en de Notre-Dame van Rouen.
  3. Invasiestranden: Vanaf D-Day gingen de Britse en Amerikaanse troepen de strijd aan met de Duitsers. Een groot deel van de troepen kwam via het strand aan land. De stranden zijn opgedeeld in de vijf sectoren: Gold, Juni, Utah, Omaha en Sword.
  4. Mont Saint-Michel: Dit is een schiereiland en is alleen toegankelijk voor voetgangers. De statige abdij is een veel bezochte bezienswaardigheid en behoort tot een van de beroemdste bouwwerken van Frankrijk.
  5. Honfleur: Dit is een schilderachtige plaats en ligt aan de Seine. Honfleur is een van de mooiste plaatsen van de regio. Monet raakte hier geïnspireerd voor zijn schilderijen.

De Normandische keuken

Appels, vlees, vis, melk en zeevruchten zijn de belangrijkste producten in de Normandische keuken. Ook wordt er veel gebruikgemaakt van boter en room. Deze ingrediënten zijn de basis voor diverse specialiteiten en worden op ambtelijke wijze bereid. In deze regio worden veel kaas geproduceerd: Camembert, Neufchâtel, le Livarot en le Pont-l’Evêque. Regionale specialiteiten zijn: Carré d’Agneau de Pré-Salé, Brochettes de St-Jacques, en tripes à la mode de Caen.

Over Excursiereizen.org

Excursiereizen.org is er voor al uw goedkope excursiereizen naar vrijwel alle bestemmingen. Op de website van Excursiereizen.org vindt u informatie over alle excursiereizen en wij tonen per bestemming alle aanbieders met aanbiedingen!