Excursiereizen vergelijken

Excursiereis Andorra

Andorra moet het hebben van de toerisme en wordt gezien als een belastingparadijs. Maar Andorra heeft meer! Het is een prachtige bestemming door de prachtige bergtoppen, de heldere rivieren, de steile rotswanden, het gletsjerlandschap en de indrukwekkende steden en dorpen.

Vergelijk hier alle excursiereizen naar Andorra

Bus excursiereizen

Vlieg excursiereizen

Andorra in feiten

Andorra is een dwergstaat en ligt in het zuidwesten van Europa. Andorra is gelegen in de oostelijke Pyreneeën en grenst aan Frankrijk en Spanje. De dwergstaat heeft een oppervlakte van 468 km² en 85.293 inwoners. De hoofdstad is Andorra la Vella en dit is ook de grootste stad van de dwergstaat. Escaldes-Engordany en Encamp zijn ook twee grote steden. De inwoners van Andorra spreken Catalaans.

Bezienswaardigheden in Andorra

In Andorra zijn prachtige bezienswaardigheden om te ontdekken. Er is veel te zien en te beleven in deze dwergstaat.

Caldea
Caldea is grote spa in de bergen van Andorra. Deze spa is door zijn 6000 m2 aan zwembaden, bubbelbaden en sauna’s de grootste Spa van Europa. In deze spa kunt u tijdens uw excursiereis volledig tot rust komen.

Madriu-Perafita-Claror vallei
De Madriu-Perafita-Claror vallei is de op een na grootste waterbekken van Andorra. Dit gebied heeft een oppervlakte van 4247 hectare en beslaat hierdoor 9% van het totaaloppervlakte van Andorra. Sinds 2004 staat deze vallei op de UNESCO werelderfgoed lijst. In de winter is deze vallei een skibestemming en in de zomer kunt u er wandelen en bergbeklimmen.

Andorra la Vella
Tijdens de excursiereis wordt de hoofdstad niet overgeslagen. In deze stad zijn diverse bezienswaardigheden om te bezoeken. In het oude historische centrum vindt u authentieke huizen en ouden stenen straatjes. Ook gracieuze St. Stefanuskerk en het historische parlementsgebouw La Casa de la Vall zijn een aanrader. Verder kunt u in Andorra la Vella uitgebreid belastingvrij winkelen.

Eten in Andorra

De keuken van Andorra lijkt veel op de Catalaanse keuken. Toch heeft de keuken van Andorra zijn eigen specialiteiten. De gerechten worden gemaakt met verse ingrediënten. Everzwijnragout en hazenpeper zijn traditionele vleesspecialiteiten. Trinxat en Truites de Carreroles zijn ook twee heerlijke specialiteiten. Trinxat is een schotel van kool, spek en aardappelen en Truites de Carreroles is een paddenstoelenomelet.

Over Excursiereizen.org

Excursiereizen.org is er voor al uw goedkope excursiereizen naar vrijwel alle bestemmingen. Op de website van Excursiereizen.org vindt u informatie over alle excursiereizen en wij tonen per bestemming alle aanbieders met aanbiedingen!